Víg Bence: Az állandó fejlődésben rejlik a vendéglátás jövője

Víg Bence: Az állandó fejlődésben rejlik a vendéglátás jövője
2021. 12. 17., 16:05

Egy közösen megálmodott kastély éttermi-konyhai-rendezvény kialakítása és beszállítása igazán hozzánk illő feladat – mondta Víg Bence, a Progast Kft. ügyvezető igazgatója.

Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége interjúban mutatja be tagjait és partnereit. A kérdező: Gulyás Eszter, a Szövetség elnöke, a válaszoló Víg Bence, a Progast Kft. ügyvezető igazgatója.

Mikor kerültél kapcsolatba az MKSZ-szel?

– Már a kezdet kezdetén – a 2000-es évek közepén – jelen voltam, amikor az akkori Szálloda Szövetség szekciójaként működött a jelenlegi szervezet.

Milyen terméket forgalmaz a cégetek?

– A Progast minőségi éttermi, konyhai és bankett fogyóeszközöket – köztük: porcelánokat, evőszereket és poharakat – forgalmaz.

Készül-e külön egyedi termék a kastélyosok számára?

– Beszállítóink olyan nagy nevű és komoly gyártói múlttal rendelkező európai – főként német – gyárak, amelyek széles szortimentje a kastélyosok számára is bőven tartogat akár tradicionális, akár „trendy” termékeket. A cikkek sokrétűsége a nagy alkotói szabadság mellett biztosítja a szakmaiságot is.

Milyen különleges kihívásokkal vagy esetleg könnyedséggel jár egy kastély „udvari beszállítójának” lenni?

– Cégünk üzleti filozófiájában és napi gyakorlatában is fontos szerepet játszik a szakmai szervezetekkel – így a Kastélyszállodák Szövetségével – való szoros együttműködés. Hiszünk abban, hogy a vendéglátás jövője az állandó fejlődésben és a minőségi munkában rejlik. Mi mindkettőben partnerek tudunk lenni, mint „udvari beszállítók”.

Lenne álom projekted egy kastélyban?

– Természetesen. Egy közösen „megálmodott” és működésében, stílusában kialakított kastély éttermi-konyhai-rendezvény kialakítása és beszállítása igazán hozzánk illő feladat.

Kedvenc idézeted?

– „Minőségi terméket becsületes, szorgalmas és kitartó munkával ugyan nehezebb értékesíteni, mint egy „átlagos” vagy akár gyengébb kivitelű árut, de az a fontos, hogy azonosulni tudjunk azzal, amit csinálunk. Csak a hiteles értékesítő lehet igazán eredményes.”

Miért tartod fontosnak a MKSZ tagságot?

– A szakmai együttműködésen túl itt – többnyire – közvetlenül a döntéshozókkal is kapcsolatot tudunk tartani.

Hogyan ajánlanád magánemberként az ismerőseidnek és barátaidnak a kastélyszállodákat?

– Egy kastély mindig egy külön „világ”: van benne stílus, egyediség, történelem, hagyomány, kultúráltság. Mindaz, ami a minket mostanában körülvevő világból sajnos kezd kikopni. Nem szükségszerű, hogy valaki ezt csak az életkora, élettapasztalata folytán érezze növekvő hiánynak. A „kastély” megértéséhez kétségkívül kell azért megfelelő érettség is. Ahhoz, hogy bárki jobban el tudjon igazodni a jelenlegi világban, javaslom, hogy – ahogy lehetősége adódik – töltsön el pihentető és élményekben gazdag napokat valamelyik kastélyban.

(Az interjút teljes terjedelmében, változtatás nélkül közöljük Gulyás Eszter engedélyével.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

2023. március 25-én a reggeli órákban a Paksi Atomerőmű 1., 2. és 3. blokkjai a rendszerirányító MAVIR kérésére tercier szabályozásokban vettek részt.