Víg Bence: Az állandó fejlődésben rejlik a vendéglátás jövője

Víg Bence: Az állandó fejlődésben rejlik a vendéglátás jövője
2021. 12. 17., 16:05

Egy közösen megálmodott kastély éttermi-konyhai-rendezvény kialakítása és beszállítása igazán hozzánk illő feladat – mondta Víg Bence, a Progast Kft. ügyvezető igazgatója.

Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége interjúban mutatja be tagjait és partnereit. A kérdező: Gulyás Eszter, a Szövetség elnöke, a válaszoló Víg Bence, a Progast Kft. ügyvezető igazgatója.

Mikor kerültél kapcsolatba az MKSZ-szel?

– Már a kezdet kezdetén – a 2000-es évek közepén – jelen voltam, amikor az akkori Szálloda Szövetség szekciójaként működött a jelenlegi szervezet.

Milyen terméket forgalmaz a cégetek?

– A Progast minőségi éttermi, konyhai és bankett fogyóeszközöket – köztük: porcelánokat, evőszereket és poharakat – forgalmaz.

Készül-e külön egyedi termék a kastélyosok számára?

– Beszállítóink olyan nagy nevű és komoly gyártói múlttal rendelkező európai – főként német – gyárak, amelyek széles szortimentje a kastélyosok számára is bőven tartogat akár tradicionális, akár „trendy” termékeket. A cikkek sokrétűsége a nagy alkotói szabadság mellett biztosítja a szakmaiságot is.

Milyen különleges kihívásokkal vagy esetleg könnyedséggel jár egy kastély „udvari beszállítójának” lenni?

– Cégünk üzleti filozófiájában és napi gyakorlatában is fontos szerepet játszik a szakmai szervezetekkel – így a Kastélyszállodák Szövetségével – való szoros együttműködés. Hiszünk abban, hogy a vendéglátás jövője az állandó fejlődésben és a minőségi munkában rejlik. Mi mindkettőben partnerek tudunk lenni, mint „udvari beszállítók”.

Lenne álom projekted egy kastélyban?

– Természetesen. Egy közösen „megálmodott” és működésében, stílusában kialakított kastély éttermi-konyhai-rendezvény kialakítása és beszállítása igazán hozzánk illő feladat.

Kedvenc idézeted?

– „Minőségi terméket becsületes, szorgalmas és kitartó munkával ugyan nehezebb értékesíteni, mint egy „átlagos” vagy akár gyengébb kivitelű árut, de az a fontos, hogy azonosulni tudjunk azzal, amit csinálunk. Csak a hiteles értékesítő lehet igazán eredményes.”

Miért tartod fontosnak a MKSZ tagságot?

– A szakmai együttműködésen túl itt – többnyire – közvetlenül a döntéshozókkal is kapcsolatot tudunk tartani.

Hogyan ajánlanád magánemberként az ismerőseidnek és barátaidnak a kastélyszállodákat?

– Egy kastély mindig egy külön „világ”: van benne stílus, egyediség, történelem, hagyomány, kultúráltság. Mindaz, ami a minket mostanában körülvevő világból sajnos kezd kikopni. Nem szükségszerű, hogy valaki ezt csak az életkora, élettapasztalata folytán érezze növekvő hiánynak. A „kastély” megértéséhez kétségkívül kell azért megfelelő érettség is. Ahhoz, hogy bárki jobban el tudjon igazodni a jelenlegi világban, javaslom, hogy – ahogy lehetősége adódik – töltsön el pihentető és élményekben gazdag napokat valamelyik kastélyban.

(Az interjút teljes terjedelmében, változtatás nélkül közöljük Gulyás Eszter engedélyével.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS