Víg Bence: Az állandó fejlődésben rejlik a vendéglátás jövője

Víg Bence: Az állandó fejlődésben rejlik a vendéglátás jövője
2021. 12. 17., 16:05

Egy közösen megálmodott kastély éttermi-konyhai-rendezvény kialakítása és beszállítása igazán hozzánk illő feladat – mondta Víg Bence, a Progast Kft. ügyvezető igazgatója.

Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége interjúban mutatja be tagjait és partnereit. A kérdező: Gulyás Eszter, a Szövetség elnöke, a válaszoló Víg Bence, a Progast Kft. ügyvezető igazgatója.

Mikor kerültél kapcsolatba az MKSZ-szel?

– Már a kezdet kezdetén – a 2000-es évek közepén – jelen voltam, amikor az akkori Szálloda Szövetség szekciójaként működött a jelenlegi szervezet.

Milyen terméket forgalmaz a cégetek?

– A Progast minőségi éttermi, konyhai és bankett fogyóeszközöket – köztük: porcelánokat, evőszereket és poharakat – forgalmaz.

Készül-e külön egyedi termék a kastélyosok számára?

– Beszállítóink olyan nagy nevű és komoly gyártói múlttal rendelkező európai – főként német – gyárak, amelyek széles szortimentje a kastélyosok számára is bőven tartogat akár tradicionális, akár „trendy” termékeket. A cikkek sokrétűsége a nagy alkotói szabadság mellett biztosítja a szakmaiságot is.

Milyen különleges kihívásokkal vagy esetleg könnyedséggel jár egy kastély „udvari beszállítójának” lenni?

– Cégünk üzleti filozófiájában és napi gyakorlatában is fontos szerepet játszik a szakmai szervezetekkel – így a Kastélyszállodák Szövetségével – való szoros együttműködés. Hiszünk abban, hogy a vendéglátás jövője az állandó fejlődésben és a minőségi munkában rejlik. Mi mindkettőben partnerek tudunk lenni, mint „udvari beszállítók”.

Lenne álom projekted egy kastélyban?

– Természetesen. Egy közösen „megálmodott” és működésében, stílusában kialakított kastély éttermi-konyhai-rendezvény kialakítása és beszállítása igazán hozzánk illő feladat.

Kedvenc idézeted?

– „Minőségi terméket becsületes, szorgalmas és kitartó munkával ugyan nehezebb értékesíteni, mint egy „átlagos” vagy akár gyengébb kivitelű árut, de az a fontos, hogy azonosulni tudjunk azzal, amit csinálunk. Csak a hiteles értékesítő lehet igazán eredményes.”

Miért tartod fontosnak a MKSZ tagságot?

– A szakmai együttműködésen túl itt – többnyire – közvetlenül a döntéshozókkal is kapcsolatot tudunk tartani.

Hogyan ajánlanád magánemberként az ismerőseidnek és barátaidnak a kastélyszállodákat?

– Egy kastély mindig egy külön „világ”: van benne stílus, egyediség, történelem, hagyomány, kultúráltság. Mindaz, ami a minket mostanában körülvevő világból sajnos kezd kikopni. Nem szükségszerű, hogy valaki ezt csak az életkora, élettapasztalata folytán érezze növekvő hiánynak. A „kastély” megértéséhez kétségkívül kell azért megfelelő érettség is. Ahhoz, hogy bárki jobban el tudjon igazodni a jelenlegi világban, javaslom, hogy – ahogy lehetősége adódik – töltsön el pihentető és élményekben gazdag napokat valamelyik kastélyban.

(Az interjút teljes terjedelmében, változtatás nélkül közöljük Gulyás Eszter engedélyével.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-21 20:21:00
A debreceni lakáspiacon is jellemző a túlkínálat és a csökkenő forgalom, ezért a ténylegesen fizetni tudó vevők határozzák meg a piacot, azok az eladók tudják sikeresen értékesíteni a lakásukat, akik hajlandók az alkura, amely jelenleg elérheti akár a 10–15 százalékot is – mondta el Dupka Melinda, a Melinda Ingatlan tulajdonosa az ingatlan.com-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS