Jönnek a kínaiak, de jöhetnének többen is

2018. 11. 05., 10:00

Ötször több kínai turista érkezett Magyarországra 2017-ben, mint hét évvel korábban. A külföldre utazó kínaiak többsége Európát választja.

A 2016-os adatok alapján 5,7 millió kínai turista látogatott Európába, ami Kína teljes kiutazó piacának körülbelül az 5 százaléka. Közülük 3,5 millióan utaztak az Európai Unióba, elsősorban olaszországi, franciaországi, németországi és spanyolországi úti célokat kerestek fel – írja a turizmus.com.

A kínai turisták elsősorban nem azokat a hagyományos desztinációkat kedvelik, amelyeknek erős a kulturális vonzereje. Csehország csaknem félmillió kínai turistát fogadott 2017-ben, hatszor többet, mint 2010-ben. Magyarország és Lengyelország egyaránt ötször több kínai turistát látott vendégül. Horvátországé a legnagyobb növekedés, 13-szoros.

A kínai turisták majdnem fele 30 és 49 év közötti, közülük 54 százalék nő. A kínai utazók többnyire a mobilfizetés hívei. Az utazás célja zömében a kikapcsolódás (65 százalék), míg a konferenciaturizmus adja a látogatások 19 százalékát.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS