Hamarosan harmincszor több turistát fogadna Thaiföld

2020. 09. 28., 12:15

Novembertől a hosszabb időtartamra érkező turisták számára mindössze 7 napos karantént vezetne be a Thai Turisztikai és Sport Minisztérium.

A thai döntéshozók ezzel a lépéssel kívánják újra megnyitni a a határokat, és a gazdaságot fellendíteni – olvasható a turizmus.com-on.

Április óta külföldiek nem léphettek be Thaiföldre, így a turizmusból élőknek semmilyen bevételi forrásuk nem volt hónapokon keresztül.

A Bangkok Charlie posztja szerint október 1-jétől érkezhetnek a hosszabb tartózkodást tervező turisták Thaiföldre, akiknek 14 napot kell eltölteni egy úgynevezett karanténhotelben. Ha az első tapasztalatok kedvezőek, akkor novembertől tervezik az enyhítést, ami rövidebb karantént, valamint a limitált turistaszám megemelését jelenti.

A tervek szerint a heti 300 fős turistaszámot heti 10 ezerre kívánják növelni, és a hatóságok figyelnek arra, hogy a vírustesztekhez elegendő kapacitást biztosítsanak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS