Sanghaj 35 milliárd dollárt ér a turisztikai piacon

2018. 11. 03., 12:00

A világ első három turisztikai top városa között az első és a második helyen is kínait találunk. Sanghajt és Pekinget Párizs követi. Budapestet az 56. helyre sorolták.

Az Utazási és Turisztikai Világtanács és a City Travel & Tourism Impacttanulmánya 72 várost monitorozva becslést ad arra, hogy a turisztikai szektor mennyivel járul hozzá a GDP-hez és a foglalkoztatáshoz – írja a turizmus.com.

A világ 10 vezető városa a turisztikai piac mérete alapján:

Sanghaj (35 milliárd dollár),

Peking (32,5 milliárd dollár),

Párizs (28 milliárd dollár),

Orlando (24,8 milliárd dollár),

New York (24,8 milliárd dollár),

Tokió (21,7 milliárd dollár),

Bangkok (21,3 milliárd dollár),

Mexikóváros (19,7 milliárd dollár),

Las Vegas (19,5 milliárd dollár),

 Sencsen (19 milliárd dollár).

A jelentés megjegyzi, hogy a kínai városok rendkívül gyors ütemben fejlődtek az elmúlt évtizedben, az előrejelzések szerint ez a tendencia folytatódik 2027-ig. Sanghaj 2007-ben még csak a nyolcadik legnagyobb város volt abban az összehasonlításban, hogy a turizmus a GDP-ből mennyit termel meg, 2017-re pedig már a legnagyobb lett.

Budapest az 56. helyre került. A magyar fővárosnak  tavaly 3,1 milliárd dollár volt a turizmusból származó GDP-je, a szektorban 135 ezer embert foglalkoztattak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 09., 08:00
A klímaváltozás nem csak azt eredményezi, hogy kutya meleg van nyáron, hanem szervesen összefügg a mezőgazdaságunkkal vagy éppen a kedvenc édességeinkkel. A jelekről, az irányokról, a társadalmi rugalmasságról Nagy Balázs geográfust, az ELTE egyetemi docensét kérdeztük.
2024-07-11 20:30:51
A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé - ismertette szerdán a Magyar Turisztikai Ügynökség.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.

  Rovathírek: GUSTO

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé - ismertette szerdán a Magyar Turisztikai Ügynökség.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS