Sanghaj 35 milliárd dollárt ér a turisztikai piacon

2018. 11. 03., 12:00

A világ első három turisztikai top városa között az első és a második helyen is kínait találunk. Sanghajt és Pekinget Párizs követi. Budapestet az 56. helyre sorolták.

Az Utazási és Turisztikai Világtanács és a City Travel & Tourism Impacttanulmánya 72 várost monitorozva becslést ad arra, hogy a turisztikai szektor mennyivel járul hozzá a GDP-hez és a foglalkoztatáshoz – írja a turizmus.com.

A világ 10 vezető városa a turisztikai piac mérete alapján:

Sanghaj (35 milliárd dollár),

Peking (32,5 milliárd dollár),

Párizs (28 milliárd dollár),

Orlando (24,8 milliárd dollár),

New York (24,8 milliárd dollár),

Tokió (21,7 milliárd dollár),

Bangkok (21,3 milliárd dollár),

Mexikóváros (19,7 milliárd dollár),

Las Vegas (19,5 milliárd dollár),

 Sencsen (19 milliárd dollár).

A jelentés megjegyzi, hogy a kínai városok rendkívül gyors ütemben fejlődtek az elmúlt évtizedben, az előrejelzések szerint ez a tendencia folytatódik 2027-ig. Sanghaj 2007-ben még csak a nyolcadik legnagyobb város volt abban az összehasonlításban, hogy a turizmus a GDP-ből mennyit termel meg, 2017-re pedig már a legnagyobb lett.

Budapest az 56. helyre került. A magyar fővárosnak  tavaly 3,1 milliárd dollár volt a turizmusból származó GDP-je, a szektorban 135 ezer embert foglalkoztattak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS