Mi lesz Katar magyarországi befektetéseivel?

Mi lesz Katar magyarországi befektetéseivel?
2018. 10. 31., 11:00

A tervek szerint 2030-ra évente 5,6 millió látogatót várnak Katarba. Az ambiciózus terveket alaposan befolyásolja a több mint egy éve tartó embargó, amelynek hatását érzik az Öböl-menti országban.

Éjjel-nappal dolgoznak a katari építkezéseken. Bár még sok idő van a focivébé 2022-es megnyitójáig, a létesítmények jó része már elkészült, vagy befejezés előtt áll – írja a turizmus.com.

Az emírség vezetői az egy éve tartó embargó ellenére roppant bizakodóak, és jelentős fejlődést prognosztizálnak a turizmusban. A focivébé előtt kiemelt jelentőséggel kezelik a sport és kulturális eseményeket. Ezekre  ugyan viszonylag kevés turista érkezik, hírverésre kiválóan alkalmasak.

A februári óra- és ékszerkiállításon például  400 márka volt jelen, a szeptemberi Big 5  Qatar Expón pedig  20 ország 240 cége mutatkozott be. Nagy orosz kulturális seregszemlét is láthatnak a helyiek, a Gazprom támogatásával  többek közt az orosz balett kiválóságait és az Ermitázs kincseit.

Nem tudni ugyanakkor, hogy mi lesz a sorsa a magyarországi befektetéseknek. A katari uralkodó családhoz közel álló Hamad bid Jasszim bin Jaber évekkel ezelőtt két jelentős budapesti ingatlanfejlesztésbe is bevásárolta magát. A Kopaszi-gáton már elindult a 200 milliárd forint költségvetésű építkezés.

A brit sajtóban HBJ-nek is nevezett katari milliárdos az Andrássy úti, egykor a Balettintézetnek is otthont adó Dreschler palotát is megvette - itt épül majd a Marriott hotellánc első magyarországi luxuszállodája, a W. A feltételes mód azért indokolt, mert az épületen egyelőre nem dolgoznak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 22:40:00
A hivatal kilencedikként csatlakozik a blokklánc hálózathoz az EUIPO, Portugália, Észtország, Málta, Lengyelország, Olaszország, Lettország és Görögország után, így a publikus hazai adatok is ezen a rendszeren keresztül lesznek elérhetők az Európai Unió védjegy- és designoltalmi adatbázisában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS