Leépítésre kényszerül a reklámpiac egyik top ügynöksége

2020. 07. 23., 14:00

A Wieden+Kennedy, a reklámpiac egyik legmeghatározóbb ügynöksége teljes hálózatában 11 százalékos leépítésbe kezd a koronavírus gazdasági hatásai miatt.

A W+K közleménye szerint nehéz döntés született, de az ügynökségnek súlyosabb intézkedésekhez kell folyamodnia a jelenlegi gazdasági helyzetben – írja a Kreatív Online.

„Mindenkitől a lehető legfájdalommentesebb módon köszönünk el, akár önként, akár nem önszántából távozik. Mindegyikük távozása veszteség a számunkra, bármelyik a jövőben velük dolgozó ügynökség jól jár velük” – fogalmaz a W + K hivatalos közleménye.

Az elbocsátás részletei nem ismertek, így pontosan nem tudni mely területeket, és mely irodákat érinti a leépítés. Az ügynökség eddig igyekezett mindenkit megtartani. Március óta költségcsökkentésekkel, a vezetői fizetések visszavágásával próbálták ellensúlyozni a járvány miatti bevételkiesést.

A W+K hálózatának irodája van New Yorkban, Londonban, Amszterdamban, Portlandben, Shanghajban, Delhiben, Tokióban, Sao Paulóban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS