Leépítésre kényszerül a reklámpiac egyik top ügynöksége

2020. 07. 23., 14:00

A Wieden+Kennedy, a reklámpiac egyik legmeghatározóbb ügynöksége teljes hálózatában 11 százalékos leépítésbe kezd a koronavírus gazdasági hatásai miatt.

A W+K közleménye szerint nehéz döntés született, de az ügynökségnek súlyosabb intézkedésekhez kell folyamodnia a jelenlegi gazdasági helyzetben – írja a Kreatív Online.

„Mindenkitől a lehető legfájdalommentesebb módon köszönünk el, akár önként, akár nem önszántából távozik. Mindegyikük távozása veszteség a számunkra, bármelyik a jövőben velük dolgozó ügynökség jól jár velük” – fogalmaz a W + K hivatalos közleménye.

Az elbocsátás részletei nem ismertek, így pontosan nem tudni mely területeket, és mely irodákat érinti a leépítés. Az ügynökség eddig igyekezett mindenkit megtartani. Március óta költségcsökkentésekkel, a vezetői fizetések visszavágásával próbálták ellensúlyozni a járvány miatti bevételkiesést.

A W+K hálózatának irodája van New Yorkban, Londonban, Amszterdamban, Portlandben, Shanghajban, Delhiben, Tokióban, Sao Paulóban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 20:10:00
A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Művészetek Palotájában.
2023-09-29 16:50:00
A rossz egyéni döntéseket jobb elkerülni, ennek pedig a legjobb módja, ha a felnövekvő generáció már az iskolában elsajátítja a pénz használatának alapjait, a pénzügyi rendszer lényegét, a takarékosságot és a saját erőforrásainkkal való gazdálkodást – mondta Varga Mihály a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj átadóünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS