Hatalmas üzlet az arab Uber bekebelezése

2019. 03. 27., 08:00

Még ma bejelentheti az amerikai Uber a dubaji Careem fuvarstartup felvásárlását.

Az amerikai cég 1,4 milliárd dollár készpénz és 1,7 milliárd dollár értékű convertible note fejében vásárolja fel a Careemot – jelentette a Bloomberg.

Az Uber áprilisban megy tőzsdére, s ezzel idén az egyik legnagyobb belépő lesz a techpiacról. A Careem befektetői között ott találjuk az egyik szaudi herceget és a japán e-kereskedelmi óriást, az itthon is népszerű Vibert tulajdonló Rakutent, valamint a Didi Chuxing nevű céget, amely az Uberrel alapított közös vállalatot Kínában. Együttesen több mint 770 millió dollárt fektettek a Careem-ba.

Az „arab Uber” pontosan ismeri a helyi, 700 millió fős piacot, az itt élők egyedi igényeit, a földrajzi és infrastrukturális sajátosságokat. Becslések szerint a Careem naponta 150-200 millió fuvart bonyolít le, több mint 100 városban működik a Közel-Keleten és Afrikában.

A Careem egyébként inkább logisztikai cégként hirdeti magát, és nem személyszállítónak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS