Tudja meg, mitől alszik rosszul a főnöke!

2019. 02. 06., 18:15

Már az idén kifizetődhet a munkafolyamatok racionalizálása, mert a recesszió elkerülhetetlen – állítják technológiai cégek vezetői.

Az idei év legfőbb küldetése az IT-részlegek számára az innováció ösztönzése, nem pedig annak akadályozása – írja a Computerworld a CIO.com portál cikkét összefoglalva.

Szinte minden CIO-t legalább egyszer az életében hatalmába keríti a „pattogó labda” szindróma, állítja Ingrid Lindberg, az ügyfélélmény-szakértő Chief Customer cég alapítója. „Elmennek egy konferenciára, megtudják, hogy egy rivális cég telepítette az XYZ megoldást, amely a legjobb a világon. Teljesen elfeledkeznek vállalatuk többéves fejlesztési ütemtervéről, és elkezdik kergetni a pattogó labdát”.

Az igazi vezetőnek fel kell tárnia azokat a problémákat, amelyeket még senki sem ismert fel, részben azért, mert nem tudják, hogy van rájuk megoldás, állítja Oli Thordarson, a teljesítménymonitorozással és biztonsági szolgáltatások nyújtásával foglalkozó Alvaka Networks vezérigazgatója.

„Tudjuk meg, mitől alszanak rosszul főnökeink, vizsgáljuk meg alaposan, miképpen jut bevételekhez a vállalat, és állapítsuk meg, hogy az IT hogyan teremt értéket” – tanácsolja a szakember.

A recesszió elkerülhetetlen, a kérdés csupán az, mikor következik be. A BlackRock vagyonkezelő cég becslése szerint 54 százalék az esélye annak, hogy 2021-ig gazdasági visszaesést leszünk kénytelenek átélni. Ezért kifizetődhet a munkafolyamatok idei racionalizálása.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerőpiacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS