Tudja meg, mitől alszik rosszul a főnöke!

2019. 02. 06., 18:15

Már az idén kifizetődhet a munkafolyamatok racionalizálása, mert a recesszió elkerülhetetlen – állítják technológiai cégek vezetői.

Az idei év legfőbb küldetése az IT-részlegek számára az innováció ösztönzése, nem pedig annak akadályozása – írja a Computerworld a CIO.com portál cikkét összefoglalva.

Szinte minden CIO-t legalább egyszer az életében hatalmába keríti a „pattogó labda” szindróma, állítja Ingrid Lindberg, az ügyfélélmény-szakértő Chief Customer cég alapítója. „Elmennek egy konferenciára, megtudják, hogy egy rivális cég telepítette az XYZ megoldást, amely a legjobb a világon. Teljesen elfeledkeznek vállalatuk többéves fejlesztési ütemtervéről, és elkezdik kergetni a pattogó labdát”.

Az igazi vezetőnek fel kell tárnia azokat a problémákat, amelyeket még senki sem ismert fel, részben azért, mert nem tudják, hogy van rájuk megoldás, állítja Oli Thordarson, a teljesítménymonitorozással és biztonsági szolgáltatások nyújtásával foglalkozó Alvaka Networks vezérigazgatója.

„Tudjuk meg, mitől alszanak rosszul főnökeink, vizsgáljuk meg alaposan, miképpen jut bevételekhez a vállalat, és állapítsuk meg, hogy az IT hogyan teremt értéket” – tanácsolja a szakember.

A recesszió elkerülhetetlen, a kérdés csupán az, mikor következik be. A BlackRock vagyonkezelő cég becslése szerint 54 százalék az esélye annak, hogy 2021-ig gazdasági visszaesést leszünk kénytelenek átélni. Ezért kifizetődhet a munkafolyamatok idei racionalizálása.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS