Zöld otthon a jövő

2021. 10. 27., 18:00

Elemzések szerint 15 év múlva az energiafogyasztásunk 80 százaléka zöld energiából kerül előállításra. 2050-re a becsült energiafogyasztás a jelenlegi 3-szorosára nő majd, amelynek az előrejelzések szerint 20 százalékát napenergia fogja biztosítani. Egyre több állami támogatási program segíti a családok életét az energiatakarékos „zöld otthonok” irányába terelni.

Az innovatív és környezetbarát megoldásokban már 30 éve élen járó Daniella Villamosság felmérése szerint sokkal többen fordulnak már most az alternatív energiatakarékos, környezetbarát megoldások felé, mint korábban. A családi vállalkozásból induló nagyvállalatnál a megújuló energiafelhasználáshoz köthető termékekre 2021-ben 40 százalékkal nőtt a kereslet, mint az előző évben.

Bár tavaly a földgáz árak rekordalacsony szinten mozogtak, 2021-re irreális mértékben elszálltak, pláne európai viszonylatban. Számos kutatást végeztek, melyek mind alacsony árszintet jeleztek előre az európai gázpiacon. Ezután nem meglepő, hogy mindenkit váratlanul ért, hogy az árak az egekbe szöktek. A kontinens egyik legsúlyosabb gázválsága, illetve a gázellátás ingadozása és kiszámíthatatlansága miatt egyre inkább a megújuló energiák kerülnek előtérbe.
Mindezeken felül az időjárás modellezők 2021-22 telére egész Európára történelmi hideget jósolnak, tetézve a tavaly óta tartó Covid-pandémia negatív hatásait. Jelen esetben a legfontosabb, hogy gyorsan és jól tudjunk alkalmazkodni a kialakult helyzethez, ezért is célszerű a modern hálózati és villamossági újításokra fő megoldásként tekintenünk.

Semmi sem biztos, csak a változás

A Daniella 30 éve a villamossági anyagok kis- és nagykereskedelmével foglalkozik, és folyamatosan újít portfolióján szem előtt tartva az ügyfelek igényeit, másrészt a piac változásait, innovációit. A cég mottója és küldetése, ami köré termék és szolgáltatásportfolióját kialakította: „az elektromos világ szolgálatában”, melyet szenvedéllyel és a változásokhoz igazodva formáltak. Így tudtak a nehéz időszakokban is élen maradni és a legjobb termékekkel lefedni a piacot.

„Nem kell megijedni a gázárak ingadozása és a családokra gyakorolt hatása miatt, hiszen ma már a technológiai újítások lehetővé teszik, hogy ezt a problémát új megoldásként értelmezhessük és elindulhassunk egy gazdaságosabb és fenntarthatóbb jövő felé. A ma elérhető állami támogatásokkal otthonunk villamossági korszerűsítése és napelemes rendszer telepítésével családunk kényelme költséghatékony, biztonságos és környezetbarát módon valósulhat meg” – mondta Nagy Tamás, a Daniella Villamosság marketing és kommunikációs vezetője.

Rendületlenül tart a napelemes rendszerek fejlesztése, így a piacon egyre modernebb, hatékonyabb és tartósabb eszközök válnak elérhetővé. Így a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend az elektromos fűtés, amely egy napelemes rendszerrel kiegészítve költséghatékonyan kiválthatja a hagyományos földgázt használó berendezéseket.

Az elektromos fűtésnek a környezettudatosság mellett rengeteg előnye van. Többek között elektroszmog mentes, alacsony a fenntartási költsége és zajtalan a működése, nem beszélve arról, hogy a modern fűtési megoldások dizájn és helytakarékosság szempontjából is az élen járnak.

Úton vagyunk a zöld jövő felé

Egy intelligens megoldásokkal felszerelt otthon mindenképpen jó befektetés hiszen amellett, hogy a havi kiadásainkat csökkenti, a forgalmi értéke is növekszik. Mindenki számára vonzóbb egy okosrendszerrel, akár távolról is irányítható, energiatakarékos, biztonságos, jövőbe mutató megoldásokkal felszerelt ingatlant vásárolni.

A Zöld Otthon Program méltán népszerű, hiszen ez a kedvező kamatozású lakáshitel elősegíti a környezettudatos szemléletmódot, szorgalmazva az energiahatékony otthonok létrejöttét és támogatja az építőipar fejlődését. A programban előírt BB energetikai besorolás megvalósulását a Daniella Villamosság ingyenes technológiai tanácsadással, komplex árajánlatkidolgozással és kiváló minőségű és árszintű termékekkel segíti. Érdemes élnünk a lehetőséggel, hiszen a Zöld Otthon támogatás magas energiahatékonyságú új lakások, családi házak építésére, illetve vásárlására igényelhető, akár 70 millió forint összegben, alacsony fix kamattal.

A legmagasabb költséggel az épületek fűtése és hűtése jár, így ezen rendszerek intelligensé tételével érhetjük el a leglátványosabb megtakarítást.

Erre lehet a legoptimálisabb megoldás a 2021 decemberében induló, a „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” pályázati lehetőség. A kérelmeket 4 ütemben, megyénként eltérő beadási időpontokkal lehet benyújtani várhatóan 2021. december 6-tól kezdődően.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS