Mit tanulhatnak meg jobban egy startup cég vezetői?

2019. 02. 18., 15:00

Miért jobb a vezetői készségeket egy többszáz fős cég helyett egy kis csapat élén elsajátítani? Jobb egyáltalán?

Azok a vezetők, akik csupán egy maroknyi csapattal dolgoznak, folyamatosan átlátják, mi az, ami működik, és mi az, ami kijavításra szorul – állítja Daphné Jouanneteau, a Fortune 500-as cégekkel is együtt dolgozó amerikai Lightbox vezetője.

Szerinte a kis csapat tagjai bátrabban adnak visszajelzést, ami segíti a vezetőt abban, hogy mindenkihez passzoló munkakörnyezetet alakítson ki – olvasható a Forbes.hu-n.

Jouanneteau szerint vannak dolgok, amiket a csapattársaid is megtaníthatnak. Ha a vezető nyitott a kísérletezgetésekre, a többiek nemcsak értékesnek érzik majd magukat, de abban is segítenek, hogy proaktívak legyenek.

Mindenkinek megvan a maga szerepe és feladatköre egy csapatban, de ez nem jelenti azt, hogy ha valami váratlan feladat felmerül, azt ne kellene megcsinálni. Néha nehéz mindent előre megtervezni.

Azért jó a kezdetektől fogva egy startupnál lenni, mert olyan feladatköröket is ki lehet próbálni, amelyeket másképp nem biztos. Az, hogy a lehető legtöbb pozícióban teszteled magad, nem csak jobb vezetővé tesz, de könnyebben tudsz majd megfelelő visszajelzést adni a munkatársaidnak.

Ha a vezető azt látja, hogy egy alkalmazott olyan hibát vét, ami nem fogja komolyan veszélyeztetni az üzletet, hagyni kell őt hibázni. Később természetesen jelezni kell neki a hibát, így sokkal többet fog tanulni belőle.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024. 12. 11., 09:11
Sorjáznak az akciós autók akciós THM-mel a kereskedőknél. A lízingcégek is gyakran nyújtanak 0 százalékos vagy 2–5 százalék közötti THM-mel finanszírozást, de csak speciális feltételekkel, ezért mindenképpen érdemes összevetni a finanszírozási lehetőségeket a kocsivásárlási döntés előtt – derül ki a Bank360.hu összeállításából.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS