Mit tanulhatnak meg jobban egy startup cég vezetői?

2019. 02. 18., 15:00

Miért jobb a vezetői készségeket egy többszáz fős cég helyett egy kis csapat élén elsajátítani? Jobb egyáltalán?

Azok a vezetők, akik csupán egy maroknyi csapattal dolgoznak, folyamatosan átlátják, mi az, ami működik, és mi az, ami kijavításra szorul – állítja Daphné Jouanneteau, a Fortune 500-as cégekkel is együtt dolgozó amerikai Lightbox vezetője.

Szerinte a kis csapat tagjai bátrabban adnak visszajelzést, ami segíti a vezetőt abban, hogy mindenkihez passzoló munkakörnyezetet alakítson ki – olvasható a Forbes.hu-n.

Jouanneteau szerint vannak dolgok, amiket a csapattársaid is megtaníthatnak. Ha a vezető nyitott a kísérletezgetésekre, a többiek nemcsak értékesnek érzik majd magukat, de abban is segítenek, hogy proaktívak legyenek.

Mindenkinek megvan a maga szerepe és feladatköre egy csapatban, de ez nem jelenti azt, hogy ha valami váratlan feladat felmerül, azt ne kellene megcsinálni. Néha nehéz mindent előre megtervezni.

Azért jó a kezdetektől fogva egy startupnál lenni, mert olyan feladatköröket is ki lehet próbálni, amelyeket másképp nem biztos. Az, hogy a lehető legtöbb pozícióban teszteled magad, nem csak jobb vezetővé tesz, de könnyebben tudsz majd megfelelő visszajelzést adni a munkatársaidnak.

Ha a vezető azt látja, hogy egy alkalmazott olyan hibát vét, ami nem fogja komolyan veszélyeztetni az üzletet, hagyni kell őt hibázni. Később természetesen jelezni kell neki a hibát, így sokkal többet fog tanulni belőle.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS