Két új partnerrel erősíti a tanácsadási szolgáltatását a Deloitte

2020. 04. 21., 18:15

Tovább bővíti a Kockázati és IFRS tanácsadási üzletágát a Deloitte: S. Nagy Krisztina és Ujvári Péter partnerként csatlakoznak a vállalathoz.

S. Nagy Krisztina a Deloitte londoni irodájából tért haza, ahol a UK Credit Risk Modelling csapatot vezette és szerzett átfogó nemzetközi tapasztalatot.

„A City-ben töltött évek során szerzett IRB és IFRS 9 tapasztalatokra építve segítem az ügyfeleinket, ebben a turbulens időszakban. Már most látható, hogy a járvány okozta gazdasági helyzetben a risk modelling, data, IT, reporting, policy és process területek kiemelten fontosak az ügyfelek számára, így ezekre fókuszálunk”mondta S. Nagy Krisztina.

Ujvári Péter korábban kereskedelmi és banki területen is tapasztalatot szerzett, az utóbbi években pedig IFRS szakértőként dolgozott Belgiumban.

„A járvány okozta helyzetből fakadóan rendhagyó a kezdés, de sikerrel vettük már az első időszak kihívásait is. A nemzetközi IFRS projektek vezetésében szerzett tapasztalatokra alapozva elsősorban a komplex IFRS standard bevezetések, IFRS pénzügyi reporting folyamatok és belső kontrollok kialakításához kapcsolódó szolgáltatások tartoznak majd hozzám”– mondta Ujvári Péter.

A két partner érkezésével mind az IFRS, mind a Risk & Regulatory terület jelentős fejlesztésen esik át a Deloitte-nál.

„Ez a bővülés nemcsak elősegíti a korábban meghatározott növekedési stratégia megvalósítását, hanem a mostani, világjárvány okozta helyzetben nemzetközi tapasztalaton alapuló hozzáadott értéket jelent az ügyfelek és a Deloitte számára is” – tette hozzá Fülöp András, a Deloitte elnök-vezérigazgatója.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-26 15:10:00
Húsz százalék fölötti átlagos hozam, rekord összegű befizetés és kifizetés: ez a nyugdíjpénztárak 2023-as mérlege. A reálhozam megvolt, a tagság viszont egyre csak öregszik – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS