Többéves költségvetést tervez a kormány Romániában

2021. 01. 29., 14:00

A román kormány továbbra is a GDP 7-7,1 százalékára rúgó államháztartási hiánnyal számol az idei évi költségvetés kidolgozásakor – jelentette ki Florin Cîţu miniszterelnök.

A jövő héten tervezik beterjeszteni a parlament elé a büdzsé tervezetét, amelynek kidolgozása azért időigényes, mert „harminc éve halogatott reformokat” szeretnének bevezetni – írja a Krónika.

A pénzügyi fenntarthatóság biztosítása érdekében módosítani akarnak bizonyos intézkedéseken, amelyek „pusztító hatással voltak” az elmúlt években az ország pénzügyi helyzetére.

A kormányfő azt is elmondta, hogy a kormány a többéves költségvetés-tervezés bevezetésére készül. „Most a 2021-es és a 2022-es büdzséről is szó van, hiszen a 2021-ben bevezetendő reformok egy részének a gazdasági hatásai 2022-ben lesznek érezhetőek” – mondta Cîţu.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 01. 17., 13:34
A kereskedelmi szektor előregondolkodó szereplőivel igyekszünk a lehető legtöbb „mintaprojektet” tető alá hozni, amelyeknek az eredményei a szkeptikusokat is meggyőzik – mondta az Üzletemnek Bessenyei István, a Laurel Cégcsoport tulajdonos-ügyvezetője.
2022-01-21 13:30:03
A Széchenyi István Egyetem innovatív kutatóüvegházában és feldolgozó épületében egyrészt kutatás zajlana a termésmennyiség és a szén-dioxid-megkötő képesség növelése érdekében, másrészt a növények gyógyászati és étrendkiegészítő-fejlesztése, feldolgozása is megvalósulna.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS