Robotokkal már nem lehet ügyeskedni a Zöld ház programban

2019. 11. 05., 11:00

A romániai Zöld ház programot lebonyolító Környezetvédelmi Alap korlátozásokat vezetett be a kérések feltöltésében.

A hatóság a múlt héten kiadott egy közleményt, hogy november 6-án 10 órától – közel két hónap kényszerszünet után – újra fogadják a pályázati iratcsomókat – írja a Krónika.

András Lehel, a programban részt vevő, székelyudvarhelyi székhelyű Melinda-Impex Instal Kft. vezérigazgatója elmondta: a korlátozásokkal valójában az esélyegyenlőséget szavatolják a leszerződött kivitelezők között. A pontosításban az áll, hogy valamennyi cég maximum öt felhasználói fiók révén töltheti fel a magánszemélyek támogatási igénylését.

Azok a cégek, amelyek korábban ennél kevesebb fiókkal rendelkeztek, újakat hozhatnak létre, azok viszont, amelyek ötnél több fiókot használtak, kötelesek lesznek törölni a „különbözetet”.

Bevezették a Captcha biztonsági kódot, amely képes kiszűrni a robot felhasználót. Szeptember 10-én néhány óra után a regisztrációt felfüggesztették arra hivatkozva, hogy ellenőrizni kell a folyamat törvényességét. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy a cégek egy része robotprogramokat használt, a folyamat gyorsítására.

A programra 656 millió lejt különítettek el, ez mintegy 33 ezer rendszer telepítésére elég.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-13 13:10:00
Már nem az energia- vagy az alapanyagárak jelentik a fő nehézséget a hazai családi vállalatok számára. Az egyelőre még mérsékelten növekvő bevétel-várakozások mellett a magas infláció és a növekvő bérek kifizetése jelent egyre nagyobb kihívást – erről számoltak be a cégek a K&H családi vállalatok klub alkalmával.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS