Pozitív eredményt hozott a 4 napos munkahét kísérlete Szerbiában

2022. 03. 02., 13:08

A csökkentett heti munkaórákkal dolgozók boldogabbak, egészségesebbek és hatékonyabbak – áll a Belgrádban és Újvidéken tevékenykedő ManpowerGroup közleményében, amelyben összegzik a néhány hónapos kísérleti projektjük eredményeit.

A cég ManpowerGroup tavaly kezdte meg annak a felmérését, hogy a csökkentett munkaórák hogyan hatnak a munkavállalókra és a vállalatra – írja a Magyar Szó. A projekt lezárása után a résztvevők 90,5 százaléka azt állította, hogy hatékonyabban tudták végezni a feladataikat.

A dolgozók csaknem 97 százaléka szerint a négynapos munkahét pozitívan hatott ki a magánéletük és a munkavégzésük egyensúlyára is. A cégvezetés is elégedett az eredményekkel, hisz gazdasági szemponból nem szenvedett kárt, ugyanakkor jelentősen megnőtt azok száma, akik a jövőben is szívesen dolgoznának a vállalatnál.

Az új időbeosztással csökkentek az energiafelhasználás költségei is, ami ökológiai szempontból is előnyösnek számít – áll a jelentésben.

Aleksandar Hangiman, a cég képviselője elmondta: „a ManpowerGroup kész arra, hogy a jövőben a munkaadóknak segítséget nyújtson a négynapos munkahét bevezetéséhez. Az a célunk, hogy Szerbiát közös erővel a legfejlettebb európai munkapiacokhoz közelítsük”.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS