Nyugdíjemelést fontolgat a kormány Szerbiában

2019. 04. 24., 11:00

Május elején Belgrádba látogat a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége, és két héten át folytat tárgyalásokat – jelentette be Siniša Mali pénzügyminiszter.

„2019 első negyedében 15,8 milliárd dinár volt a többletünk, holott 19 milliárdos hiányt terveztünk, tehát majdnem 35 milliárddal nagyobb a teljesítményünk a tervezettnél. Ez még nem jelenti automatikusan azt, hogy bér- és nyugdíjemelés lesz, de ha így folytatjuk, szeptemberben megvizsgálhatjuk az emelés lehetőségét” – nyilatkozta a szerb pénzügyminiszter.

Az IMF küldöttségével májusban elemzik a 2018. év eredményeit és mindazokat a tevékenységeket, melyeket együtt folytat a szerb kormány az IMF-fel – írja a Magyar Szó.

„Fontos, hogy az IMF és a Világbank közös jelentése olyan előrejelzést tartalmaz, mely szerint a szerbiai gazdaság növekedési rátája 2023 végéig 4 százalékos lesz, ami azt jelenti, hogy a társadalmi össztermékünk az időszak végére 21,1 százalékkal nagyobb lehet. Minden reformunk arra irányul, hogy minél rövidebb időn belül emelkedjen a szerbiai polgárok életszínvonala” – jelentette ki a miniszter.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-03 11:48:28
Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? Sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül szinte lehetetlen eljutni az illetékesig. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS