Nem sikerül bekapcsolni a váradi repteret a nemzetközi forgalomba

2019. 03. 06., 10:15

Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere újfent arra kéri a Bihar megyei közgyűlést, hogy a városnak is lehessen beleszólása a nemzetközi repülőtér üzemeltetésébe. A néhány éve felújított reptéren továbbra sem lesznek menetrend szerinti nemzetközi járatok.

Érdeklődés hiányára hivatkozva törölte a tavaszi indulással Nagyváradról meghirdetett barcelonai és milánói járatait a Tarom állami légitársaság, így a légikikötő továbbra is csak a nevében marad nemzetközi – írja a Krónika.

A néhány éve felújított repülőtéren hosszú ideig csak a Tarom üzemeltetett járatokat, és azokkal is csak Bukarestbe lehetett eljutni.

A térség lakói örömmel fogadták a Ryanair ír fapados légitársaságot, amely több külföldi járattal robbant be a piacra, ám hiába volt nagy az érdeklődés, 2018-ban bejelentette, kivonulnak a váradi piacról.

Az állami légitársaság tavalyi bejelentette a barcelonai és milánói járatot, ám a bejelentés szerint az intenzív reklámhadjárat ellenére sem sikerült ezeket nyereségessé tenni.

A nagyváradi és a Bihar megyei utazóközönség nagyon érzékeny az árakra, és akár 5-10 eurós árkülönbség esetén is inkább a debreceni vagy a kolozsvári repteret választja a váradi helyett.

Idén nyáron menetrend szerinti járatok csak belföldi célpontokra szállítják a váradiakat, ezek mellett pedig csak az Antalyába és Egyiptomba tartó charterjáratok fognak felszállni Nagyváradról.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS