Nem kapna segélyt a vállalkozó családja Szlovákiában

2018. 11. 07., 11:30

Megváltozhatnak a segélyezés elbírálásának a feltételei Szlovákiában. Emellett növekedhet az anyagi szükséghelyzetben lévő személyeknek nyújtott támogatás összege a jövő évtől.

A Család-, Szociális és Munkaügyi Minisztérium javaslatát kedden fogadta el a szlovák kormány.

A javaslat kettéválasztaná az aktivációs hozzájárulást: magasabb összeget kapnának azok a személyek, akik legalább a havi minimálbér összegét megkeresik havonta – írja a hirek.sk.

A törvényjavaslat kibővítené azoknak a személyeknek a kategóriáját, akiknél a segély elbírálásába nem számítaba bele a segély melletti munkavállalás. Ilyenek lennének a legalább nyolc hetes állapotos nők és az idő előtt nyugdíjazottak.

A minisztérium azt is javasolja, hogy azok a háztartások, amelyeknek valamelyik tagja vállalkozik, ne legyenek jogosultak a segélyre. Ez alól kivételt képeznek azok a természetes személyek, akiknek a vállalkozása nem tart egy évnél hosszabb ideje, illetve valamilyen oknál fogva nem lehetséges a vállalkozásukat megszakítani.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 05. 20., 09:12
Újfajta szemlélettel kell a logisztikai iparág problémáit megoldani. Az új idők új megoldásokat követelnek, ennek mi is a részesei vagyunk – mondta az Üzletemnek Honosiné Máhr Ágnes, a Ho-Máhr Trans ügyvezetője, pénzügyi és szakmai vezetője.
2022-05-21 15:38:11
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2022. május 20-án tartotta a kamarai választásokat, amelyen kimagaslóan sokan, az előzetes, nem hivatalos adatok szerint mintegy 79 ezren adták le voksukat. A részvétel közel kétszer akkora volt, mint a legutóbbi, 2017. évi kamarai választásokon.
2022-05-21 13:36:30
Javult a magyarok jövedelmi helyzete az idei első negyedévben a járvány legsúlyosabb időszakához képest, a kedvezőbb összkép ellenére azért sokan vannak, akik még hátrányban vannak, derül ki a K&H biztos jövő index – negyedéves rendszerességgel készülő – reprezentatív felméréséből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS