Nem fagyasztaná be a minimálbért a kormány Romániában

2020. 09. 08., 12:15

A román kormány nem készül befagyasztani a minimálbér szintjét, ennek értéke a gazdasági lehetőségeknek megfelelően akár nőhet is.

Erről Ludovic Orban román miniszterelnök beszélt egy besztercei sajtótájékoztatón. „Nem fagyasztjuk be a minimálbért, ám a minimálbér emelése gazdasági alapokon nyugszik majd” – olvasható a Krónikán Orban kijelentése.

Orban ugyanakkor hangsúlyozta: a minimálbér mesterséges emelése állások megszűnéséhez vezethet, mert lehetnek cégek, amelyek elvinnék a termelést olyan országokba, ahol olcsóbb a munkaerő. Az előző kormány idején emiatt egyes cégek átköltöztek Szerbiába és Moldovába.

„Csökkent az infláció, nem úgy van, mint a PSD-kormányzás idején, amikor elment 5 százalékig. Most az infláció 2,7–2,8 százalékra csökkent. Ezek azok a gazdasági mutatók, amelyek a számítások alapját képezik” – mondta Ludovic Orban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-02 17:08:00
A Duna House Cégcsoport havi Tranzakciószám Becslése (DH-TB) és jelzáloghitel-előrejelzése szerint 2023 szeptemberében országosan 8067 lakóingatlan cserélt tulajdonost, valamint 50 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS