Még több pénz jut a Roncs Plusz programra Romániában

2019. 07. 15., 11:45

A román kormány 15 millió lejjel kiegészíti hétfőtől a Roncs Plusz programot, miután az elmúlt négy hónapban a magánszemélyeknek felajánlott összes voucher elfogyott.

A rendelkezésre álló összegből 334 elektromos autót jegyeztek előre. Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter arra számít, hogy év vége előtt elfogy a 15 millió lejes kiegészítő összeg is - írja a Krónika.

A Roncs Plusz akcióban a polgárok 45 000 lejes öko-értékjegyet kaphatnak, ami nem haladhatja meg egy új, teljesen elektromos jármű kereskedelmi árának 50 százalékát. Új, külső tápellátással rendelkező plug-in jármű beszerzése esetén a vásárló 20.000 lejes értékjegyet kap, amely az autó eladási árának legfeljebb 50 százaléka lehet.

A programban való részvétel nem függ attól, hogy a vásárló leadott-e használt autót, de a klasszikus Roncsprogram keretében kínált kiselejtezési díj összevonható a Roncs Plusz kiterjesztés által biztosított öko-értékjeggyel.

Ha a kérelmező töröl a forgalomból egy nyolc évnél régebbi járművet, és úgy dönt, hogy új elektromos autót vásárol, jogosult mind a 6.500 lejes selejtezési díjra, mind a 45.000 lejes öko-értékjegyre.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS