Még 40 ukrán sofőr kellene a marokkói mellé a pozsonyi buszokra

2018. 12. 01., 14:30

A Pozsonyi Közlekedési Vállalat 1441 sofőrt alkalmaz a fővárosi tömegközlekedésben, de legalább további 50-re lenne szükség.

Jelenleg 890 autóbuszsofőr, 288 villamosvezető és 263 trolibuszsofőr dolgozik a pozsonyi közlekedésben – írja a hirek.sk.

A Pozsonyi Közlekedési Vállalat tervei szerint a jelenleg a vállalatnál dolgozó 40 ukrajnai sofőr mellé további 40-et szeretnének alkalmazni.

Az év első 11 hónapjában szerb és orosz állampolgárságú személy is kérte felvételét a pozsonyi vállalathoz. Az ő esetükben egyszerűbb volt az alkalmazotti munkaviszony intézése, mivel vagy határon túli szlovákként jelentkeztek, vagy rendelkeztek állandó lakhellyel Szlovákia területén.

December 1-jével 77 külföldi dolgozott a tömegközlekedési vállalatnál: 40 ukrán, 19 szerb, 2 orosz, 1 marokkói, továbbá 11 cseh, 2 román, valamint egy-egy lengyel és magyar állampolgárságú sofőr.

A tömegközlekedési vállalat már régóta küzd sofőrhiánnyal, de a többszöri felhívás sem ért el eredményt, keveseket érdekel a pozsonyi munkalehetőség.

(A fotó illusztráció)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS