Másként támogatják a kényszerszabadságon lévőket Romániában

2020. 05. 21., 10:45

Azokon a gazdasági területeken, ahol újrakezdik a munkát, a kényszerszabadságot új intézkedés váltja fel Romániában. Megtérítik valamennyi, munkahelyére visszatérő alkalmazott bruttó fizetésének a 41,5 százalékát – jelentette be Ludovic Orban miniszterelnök.

Azokon a területeken, amelyek tevékenységét továbbra is gátolják az óvintézkedések, június elseje után is biztosítani fogják a kényszerszabadságon lévő alkalmazottak állami támogatását – írja a Krónika.

A kormányfő elmondta, ott, ahol újrakezdik a munkát, a bruttó fizetés 41,5 százalékát téríti meg az állam minden alkalmazott esetében, aki visszatér korábbi munkahelyére. Azokat a munkáltatókat, akik munkát keresőket alkalmaznak, az illető bruttó fizetésének legtöbb 30 százalékával fogja támogatni a kormány.

Ludovic Orban a Victoria-palotában tartott sajtótájékoztatóján közölte, a bruttó fizetés 30 százalékáig terjedő támogatást fognak biztosítani legalább három hónapon keresztül azoknak a vállalatoknak, amelyek munkát kereső román állampolgárokat alkalmaznak.

Eddig 350 ezer munkaszerződést bontottak fel, és 300-350 ezerre tehető azoknak a román állampolgároknak a száma, akik külföldről tértek haza, és rövidesen munkát fognak keresni.

A kormányfő bejelentette: Románia 3 és 5 milliárd euró közötti összegben fog részesülni uniós alapokból.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS