Lecsúsznak a közberuházásról az önkormányzatok Romániában?

2019. 03. 02., 13:00

Nem tudnak idén közberuházásokat megvalósítani az önkormányzatok, mert késik a költségvetés elfogadása – jelentette ki Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Csak akkor tudják elindítani az új közbeszerzéseket, amikor elfogadják a saját költségvetésüket, ez pedig az országos büdzsé függvénye – mondta a sepsiszentgyörgyi polgármester a Krónika beszámolója szerint.

Antal Árpád szerint ha az önkormányzatoknak április elejére készül csak el a büdzséjük, az a gyakorlatban azt eredményezi, hogy hiába lesz pénzük, idén már nem lesz közberuházás.

Ha a tervezésre és a kivitelezésre is versenytárgyalást kell kiírni, fizikai képtelenség, hogy időben, még idén a munkát is elkezdjék – részletezte az elöljáró. Kiemelte ugyanakkor, hogy Sep­siszentgyörgy viszonylag szerencsés helyzetben van, mert már vannak folyamatban levő közbeszerzések, leszerződött munkálatok, így a költségvetés elfogadása után ki tudnak adni munkakezdési parancsot.

„Az önkormányzat nem takarékszövetkezet, úgy kellene működnie, hogy sem adóssága, sem megmaradt pénze ne legyen, de a kormány ezt nem támogatja, hiszen előfordult, hogy azok a települések kaptak támogatást, melyeknek tartozásaik voltak” – vallja Antal Árpád.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS