Ismét igényelhetik a kasszatámogatást Szerbiában

2022. 03. 15., 14:26

Újabb lehetőséget kínál a szerb kormány azoknak, akik kötelesek áttérni az új számlázási modellre, de eddig még nem kérték az állami támogatást az új pénztárgépek beszerzéséhez.

Siniša Mali pénzügyminiszter bejelentette, hogy március 15-től április 5-éig tart az újabb jelentkezési forduló – írja a Magyar Szó. Akárcsak korábban, ezúttal is az interneten, az Adóigazgatóság portálján igényelhetik a pénzbeli segítséget.

A kormány rendelete értelmében a pénztárgépek beszerzését eladóhelyenként és kasszánként 100-100 euróval támogatja az állam, azok számára pedig, akik az áfarendszeren kívül dolgoznak, az összeget még 20 százalékkal megemelik.

A kasszatámogatás igénylése előtt a vállalatok kötelesek bejelenteni eladóhelyeiket, üzlethelyiségeiket, amelyekben pénztárgépre van szükségük a munka végzéséhez. Az első jelentkezési forduló október közepétől január végéig tartott, ebben az időszakban 124 ezren jelentkeztek, a pénzt már majdnem mindenki megkapta.

„Arra kérem a pénztárgéphasználatra kötelezetteket, hogy mielőbb térjenek át az új kasszák használatára. Vannak, akik már jó ideje megvették az új gépeket, de egyelőre nem üzemelték be azokat, várják az áprilist. Ebből gond lesz, mert a gyártóknak nem marad elég idejük arra, hogy mindenkinél felszereljék a gépeket” – figyelmeztetett a pénzügyminiszter.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS