Hibás kérvények ezrei érkeztek a munkaügyi hivatalokba Szlovákiában

2020. 04. 20., 13:00

A szlovák munkaügyi hivatalok már megkezdték az anyagi támogatással kapcsolatos szerződések kiküldését a vállalkozóknak. A munkaügyi tárca arra figyelmeztet, hogy a beérkezett kérvények csaknem fele hibásan volt kitöltve.

Igor Matovič szlovák miniszterelnök és Milan Krajniak munkaügyi miniszter március végén ismertette a vállalkozók megsegítésére szánt gazdasági elsősegélyt, amellyel szerették volna csökkenteni a tömeges elbocsátásokat és csődöket – írja az Új Szó.

Krajniak elmondta, hogy külön odafigyelnek azokra a vállalkozókra, akik nem tudtak átállni a „karantén-üzemmódra”, vagyis teljesen be kellett zárniuk. Őket az állam olyan formában segíti meg, hogy minden alkalmazott után igényelhetik a dolgozó átlagbérének 80 százalékát – alkalmazottanként maximum 1100 eurót.

A másik csoportba azok a vállalkozók tartoznak, akik ugyan tudnak dolgozni a járványhelyzet idején, de jelentős bevételkiesést könyvelnek el. Őket az állam úgy segíti, hogy a veszteségükhöz mérten küld nekik pénzt az alkalmazottak bérének kiegészítésére.

A kérvényeket április 6-tól lehetett küldeni a regionális munkaügyi hivatalokba. Krajniak elmondta, hogy több tízezer kérvényre számítanak, ezért nem tudják megoldani, hogy gyorsan mindenkit ellenőrizzenek.

Veronika Husárová, a munkaügyi tárca szóvivője azt közölte, hogy április 15-ig 22 524 kérvény érkezett a speciálisan erre kialakított e-mail-címre, viszont ezeknek csaknem felét hibásan töltötték ki.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-27 12:10:11
A belügyminiszter május 24-i kezdettel az ország teljes területére kihirdette a tartósan vízhiányos időszakot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének kezdeményezését követően.
2024-05-27 07:30:05
Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS