Hibás kérvények ezrei érkeztek a munkaügyi hivatalokba Szlovákiában

2020. 04. 20., 13:00

A szlovák munkaügyi hivatalok már megkezdték az anyagi támogatással kapcsolatos szerződések kiküldését a vállalkozóknak. A munkaügyi tárca arra figyelmeztet, hogy a beérkezett kérvények csaknem fele hibásan volt kitöltve.

Igor Matovič szlovák miniszterelnök és Milan Krajniak munkaügyi miniszter március végén ismertette a vállalkozók megsegítésére szánt gazdasági elsősegélyt, amellyel szerették volna csökkenteni a tömeges elbocsátásokat és csődöket – írja az Új Szó.

Krajniak elmondta, hogy külön odafigyelnek azokra a vállalkozókra, akik nem tudtak átállni a „karantén-üzemmódra”, vagyis teljesen be kellett zárniuk. Őket az állam olyan formában segíti meg, hogy minden alkalmazott után igényelhetik a dolgozó átlagbérének 80 százalékát – alkalmazottanként maximum 1100 eurót.

A másik csoportba azok a vállalkozók tartoznak, akik ugyan tudnak dolgozni a járványhelyzet idején, de jelentős bevételkiesést könyvelnek el. Őket az állam úgy segíti, hogy a veszteségükhöz mérten küld nekik pénzt az alkalmazottak bérének kiegészítésére.

A kérvényeket április 6-tól lehetett küldeni a regionális munkaügyi hivatalokba. Krajniak elmondta, hogy több tízezer kérvényre számítanak, ezért nem tudják megoldani, hogy gyorsan mindenkit ellenőrizzenek.

Veronika Husárová, a munkaügyi tárca szóvivője azt közölte, hogy április 15-ig 22 524 kérvény érkezett a speciálisan erre kialakított e-mail-címre, viszont ezeknek csaknem felét hibásan töltötték ki.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024. 12. 11., 09:11
Sorjáznak az akciós autók akciós THM-mel a kereskedőknél. A lízingcégek is gyakran nyújtanak 0 százalékos vagy 2–5 százalék közötti THM-mel finanszírozást, de csak speciális feltételekkel, ezért mindenképpen érdemes összevetni a finanszírozási lehetőségeket a kocsivásárlási döntés előtt – derül ki a Bank360.hu összeállításából.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS