A szlovákiai üzletek által kínált külföldi borok közül a magyarokkal és az olaszokkal van a legtöbb gond az Állami Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Felügyelet szerint.
A szlovák élelmiszer-felügyelet szakemberei tavaly évvégén 17 ellenőrzést hajtottak végre, kizárólag a külföldi borokra fókuszálva – írja az Új Szó.
A 73 mintavételből 31 bukott meg a laboratóriumi vizsgálatokon. A legtöbb gond az ízzel, az illattal és a borok tisztaságával volt.
A felügyelet jelentése szerint az érzékszervi analízis során a legtöbb hiányosságot az oltalom alatt álló eredetjelöléssel és földrajzi jelzéssel ellátott magyar és olasz borok esetében tárták fel.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.