Ezt kérik a megyei jogú városok az Orban-kormánytól

2019. 11. 20., 11:45

A romániai Megyei Jogú Városok Szövetsége a jövő évi költségvetés elfogadását várja, azt kérik az Orban-kormánytól, dolgozzon ki olyan ütemtervet, ami szerint a büdzsé már január 1-jén életbe lép.

A jövő évi állami költségvetés életbe lépésének időpontja lesz a liberális kormány első tesztje – szögezte le Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere, aki kedden a megyei jogú városok szövetségének küldöttsége tagjaként találkozott Ludovic Orban miniszterelnökkel.

Azt kérik a kormánytól, dolgozzon ki olyan ütemtervet, ami szerint a büdzsé már január 1-jén életbe lép, mivel a késlekedésnek, a mindenkori kormányok felelőtlenségének az önkormányzatok a „járulékos áldozatai” – írja a Krónika.

A polgármester leszögezte: minden normális, civilizált országban már szeptember–októberben kidolgozzák a jövő esztendei költségvetést, ezzel szavatolva a pénzügyi stabilitást. Ezzel szemben idén Romániában az önkormányzatok májusban fogadták el a helyi büdzsét az állami késlekedése miatt, miközben Magyarországon egy hónapra rá, júniusban már megszavazták a 2020-ast.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS