Ennyi szegény él Romániában

2019. 11. 06., 13:15

Romániában él az Európai Unió szegényeinek 6 százaléka. Sok román állampolgár él életvitelszerűen külföldön.

Tavaly 6,3 millióra csökkent a szegénységben élő romániai lakosok száma, ez 700 ezerrel jelent kevesebb nélkülözőt, mint ahányan 2017-ben voltak, de még így is a lakosság mintegy 33 százalékát teszik ki a nehéz sorban élők – írja a Krónika.

A romániai arányszám alacsonyabb, mint az Olaszország vagy Németország által szolgáltatott adat, tény viszont, hogy Románia lakosságának 17,5 százaléka külföldön él. Az Alpha Bank Románia elemzése úgy számol, hogy tavaly az Európai Unió 113 millió polgára, vagyis a lakosság nagyjából 22 százaléka élt szegénységben.

Arányait tekintve a romániai nélkülözők az EU szegényeinek 6 százalékát jelentik. Olaszország 10 százalékkal, Németország, valamint Nagy-Britannia is 10 százalék körüli értékkel szerepel a statisztikában.

A 17,5 százalékos aránnyal Romániának van a legtöbb külföldön élő polgára.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-02 14:08:00
Csupán napenergia és hidrogén felhasználásával kerüli meg a Földet a fenntartható repülés új, ikonikus léghajója, a Solar Airship One. A tervezett táv pont annyi, mint a bolygó kerülete (kb. 40 ezer kilométer), viszont az út során nem lesz szükség egyetlen gramm karbonkibocsátásra sem.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS