Egymillió dolgozónak utal minimálbér-támogatást az állam Szerbiában

2020. 09. 11., 17:15

Siniša Mali szerb pénzügyminiszter megerősítette, hogy a vállalatok külön erre a célra nyitott számlájára az állam pénteken fizeti be a minimálbér 60 százalékát, azaz munkásonként a 18 000 dinárt.

A március 15-e után alapított cégek szintén számíthatnak a támogatásra, ezek szeptember 21-én, kétszer 60 százalékot, vagyis a minimálbér 120 százalékát kapják meg – írja a Magyar Szó.

– A koronavírus-járvány következményeinek enyhítését célzó utolsó, ötödik minimélbér-befizetésre a Pénzügyminisztérium 18,4 milliárd dinárt különített el. 234.634 kis- és közepes vállalatban 1.018.863 munkás kapja meg az államtól a minimálbér 60 százalékának megfelelő összeget. Az idei öt minimélbér-támogatásra öszesen 130 milliárd dinárt fordítottunk – ismertette Siniša Mali.

Az újonnan alapított vállalatok kapcsán a miniszter elmondta: kiderült, hogy az emberek készek kockáztatni, és a legnehezebb körülmények közepette is vállalkozásba kezdenek.

Mali kitért arra is, hogy a kormány igyekszik segíteni a nagy veszteségeket elkönyvelő vendéglátóiparnak is, elsősorban a szállodáknak.

A segély felhasználására vonatkozó nyilvános felhívásra szeptember 15-ig jelentkezhetnek a magántulajdonban levő városi szállodák, amelyek ágyanként 350, elhelyezési egységenként pedig 150 eurót kapnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS