Belföldön biztos lesz síszezon Romániában

2020. 12. 21., 14:00

A téli sportok szerelmesei útra kelnének Romániából. Számukra egyelőre a belföldi sívakáció tűnik biztosabbnak.

Romániában lesz síszezon, a külföldi sívakációk bizonytalanok ugyan, de rugalmas feltételek mellett a jövő év elejére lehet foglalni – összegeztek a Krónika megkeresésére utaztatásban érdekelt vállalkozók.

„Működnek a hóágyúk, karácsonytól már sok helyen telt ház van, szilveszterre elkeltek a pályák közelében levő szálláshelyek, a két ünnep között és január elejére is jók a foglalási mutatók” – mondta László Endre, a Székelyföldi Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) klaszter elnöke, a Transilvanian Tourist Service utazási iroda vezetője.

A TDM már két héttel ezelőtt megtartotta a vezetőtanácsi ülését, amelynek épp a síturizmus volt a témája, találkoztak a felvonósokkal, a hegyimentőkkel. Akkor az a javaslat fogalmazódott meg, hogy külön kellene kezelni az ország különböző régióit, megyéit, hiszen nem ugyanazok a feltételek a Madarasi Hargitán, Homoródfürdőn, mint Brassópojánán vagy a Prahova völgyében.

László Endre hangsúlyozta: azokon a pályákon, ahol nincs zárt felvonó, csak a felvonó előtti sorban állást kell szabályozni, ami egyszerűen kivitelezhető, hiszen amíg a karra várakozik a síző, nem kell közel állnia az előtte levőhöz.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS