Belföldön biztos lesz síszezon Romániában

2020. 12. 21., 14:00

A téli sportok szerelmesei útra kelnének Romániából. Számukra egyelőre a belföldi sívakáció tűnik biztosabbnak.

Romániában lesz síszezon, a külföldi sívakációk bizonytalanok ugyan, de rugalmas feltételek mellett a jövő év elejére lehet foglalni – összegeztek a Krónika megkeresésére utaztatásban érdekelt vállalkozók.

„Működnek a hóágyúk, karácsonytól már sok helyen telt ház van, szilveszterre elkeltek a pályák közelében levő szálláshelyek, a két ünnep között és január elejére is jók a foglalási mutatók” – mondta László Endre, a Székelyföldi Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) klaszter elnöke, a Transilvanian Tourist Service utazási iroda vezetője.

A TDM már két héttel ezelőtt megtartotta a vezetőtanácsi ülését, amelynek épp a síturizmus volt a témája, találkoztak a felvonósokkal, a hegyimentőkkel. Akkor az a javaslat fogalmazódott meg, hogy külön kellene kezelni az ország különböző régióit, megyéit, hiszen nem ugyanazok a feltételek a Madarasi Hargitán, Homoródfürdőn, mint Brassópojánán vagy a Prahova völgyében.

László Endre hangsúlyozta: azokon a pályákon, ahol nincs zárt felvonó, csak a felvonó előtti sorban állást kell szabályozni, ami egyszerűen kivitelezhető, hiszen amíg a karra várakozik a síző, nem kell közel állnia az előtte levőhöz.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS