Belföldön biztos lesz síszezon Romániában

2020. 12. 21., 14:00

A téli sportok szerelmesei útra kelnének Romániából. Számukra egyelőre a belföldi sívakáció tűnik biztosabbnak.

Romániában lesz síszezon, a külföldi sívakációk bizonytalanok ugyan, de rugalmas feltételek mellett a jövő év elejére lehet foglalni – összegeztek a Krónika megkeresésére utaztatásban érdekelt vállalkozók.

„Működnek a hóágyúk, karácsonytól már sok helyen telt ház van, szilveszterre elkeltek a pályák közelében levő szálláshelyek, a két ünnep között és január elejére is jók a foglalási mutatók” – mondta László Endre, a Székelyföldi Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) klaszter elnöke, a Transilvanian Tourist Service utazási iroda vezetője.

A TDM már két héttel ezelőtt megtartotta a vezetőtanácsi ülését, amelynek épp a síturizmus volt a témája, találkoztak a felvonósokkal, a hegyimentőkkel. Akkor az a javaslat fogalmazódott meg, hogy külön kellene kezelni az ország különböző régióit, megyéit, hiszen nem ugyanazok a feltételek a Madarasi Hargitán, Homoródfürdőn, mint Brassópojánán vagy a Prahova völgyében.

László Endre hangsúlyozta: azokon a pályákon, ahol nincs zárt felvonó, csak a felvonó előtti sorban állást kell szabályozni, ami egyszerűen kivitelezhető, hiszen amíg a karra várakozik a síző, nem kell közel állnia az előtte levőhöz.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 20:10:00
A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Művészetek Palotájában.
2023-09-29 16:50:00
A rossz egyéni döntéseket jobb elkerülni, ennek pedig a legjobb módja, ha a felnövekvő generáció már az iskolában elsajátítja a pénz használatának alapjait, a pénzügyi rendszer lényegét, a takarékosságot és a saját erőforrásainkkal való gazdálkodást – mondta Varga Mihály a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj átadóünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS