Az arany és az ingatlan most is jó befektetés lehet

2020. 05. 04., 11:30

A koronavírus-világjárvány miatt kialakult válság miatt minden bizonnyal gyengülni fog a lej. Egy pénzügyi szakember azt tanácsolja, megtakarításainkat, már ha vannak, fektessük aranyba, részvénybe, akinek pedig sok van, ingatlanba.

A koronavírus-járvány időszakában felértékelődött a vésztartalék szerepe, aki az elmúlt években félretett a nehezebb napokra, most hálás lehet önmagának – jelentette ki a Krónikának Bitai László, a Magyar Mágnás Egyesület elnöke.

Mint hangsúlyozta: az elmúlt három-négy „bőséges” esztendőben annyit kellett volna félretenni, ami legalább hathavi megélhetést fedez. Most sokan elveszítették vagy elveszíthetik a munkahelyüket, nagy megkönnyebbülés, ha van tartalék, ami átlendít a nehéz időszakon.

A járványhelyzetben, és az abból adódó gazdasági válságban már nehezebb félretenni, de akinek még mindig van erre lehetősége, megvan a munkahelye, a biztos bevétele, most is folytathatja a megtakarítási programját, vagy leteheti a vésztartalék alapjait.

Bitai László megosztotta saját megtakarítási receptjét: amint megkapja a fizetését, azonnal félretesz belőle egy összeget befektetési célra vagy a vésztartalékba, és azzal az összeggel a hónap folyamán már nem is számol.

A szakértő szerint a részvények, az arany és az ingatlan továbbra is jó befektetésnek számít, hiszen várhatóan infláció lesz, a készpénz veszít az értékéből.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS