Az arany és az ingatlan most is jó befektetés lehet

2020. 05. 04., 11:30

A koronavírus-világjárvány miatt kialakult válság miatt minden bizonnyal gyengülni fog a lej. Egy pénzügyi szakember azt tanácsolja, megtakarításainkat, már ha vannak, fektessük aranyba, részvénybe, akinek pedig sok van, ingatlanba.

A koronavírus-járvány időszakában felértékelődött a vésztartalék szerepe, aki az elmúlt években félretett a nehezebb napokra, most hálás lehet önmagának – jelentette ki a Krónikának Bitai László, a Magyar Mágnás Egyesület elnöke.

Mint hangsúlyozta: az elmúlt három-négy „bőséges” esztendőben annyit kellett volna félretenni, ami legalább hathavi megélhetést fedez. Most sokan elveszítették vagy elveszíthetik a munkahelyüket, nagy megkönnyebbülés, ha van tartalék, ami átlendít a nehéz időszakon.

A járványhelyzetben, és az abból adódó gazdasági válságban már nehezebb félretenni, de akinek még mindig van erre lehetősége, megvan a munkahelye, a biztos bevétele, most is folytathatja a megtakarítási programját, vagy leteheti a vésztartalék alapjait.

Bitai László megosztotta saját megtakarítási receptjét: amint megkapja a fizetését, azonnal félretesz belőle egy összeget befektetési célra vagy a vésztartalékba, és azzal az összeggel a hónap folyamán már nem is számol.

A szakértő szerint a részvények, az arany és az ingatlan továbbra is jó befektetésnek számít, hiszen várhatóan infláció lesz, a készpénz veszít az értékéből.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.
2024-12-11 20:11:00
A Design Terminal és a Nemzeti Tehetség Központ szervezésében immár negyedik alkalommal indul el a START program, amely a fiatalok vállalkozóvá válását támogatja szakmai képzéssel, mentorációval és akár 3–5 millió forint értékű díjazással.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS