Augusztusban és szeptemberben sem maradnak támogatás nélkül a kkv-k Szerbiában

2020. 07. 28., 17:30

A kis- és közepes vállalatok foglalkoztatottjai számára a szerb államkasszából augusztus 10-éig befizetik a minimálbér 60 százalékát, majd szeptemberben ugyanennyit – jelentette be Siniša Mali pénzügyminiszter.

,,Miután az előző három hónapban összesen 3 havi minimálbért fizettünk ki 235 ezer gazdasági társaság 1.050.000 dolgozójának, találtunk módot arra, hogy folytassuk ezt a támogatási formát” – írta közleményében a szerb pénzügyminiszter, akit a Magyar Szó idéz.

Augusztusban és szeptemberben 60 százalékos minimálbért fizetnek ki az alkalmazottaknak, és egy hónappal elhalasztják a bérek utáni adók és járulékok fizetését. Az első befizetés már augusztus 10-éig megérkezik a vállalatok számlájára, a második pedig szeptemberben következik.

„Ez munkásonként 18 ezer dinár, vagyis 155 euró. Ezzel a pótlólagos segítséggel már 5,7 milliárd euróra duzzad az állami segélycsomag összege, amely a GDP 12,2 százaléka. A 60 százalékos minimálbérek kifizetésére az állam két hónap alatt 36 milliárd dinárt különít el, az adó- és járulékfizetési haladék pedig egy hónapra 30 milliárd dinárba kerül” – áll a miniszter közleményében.

Folynak a tárgyalások a Szerbiai Nemzeti Bankkal arról, hogy legalább 2 hónapra ismét tegyék lehetővé a polgárok és a gazdasági szereplők számára a havi hitelrészletek törlesztésének leállítását.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS