Aggódnak az állami támogatás miatt a kényszerszabadságra küldöttek Romániában

2020. 05. 14., 15:15

Akadályokba ütközött az egyéni vállalkozók, szabadúszók, szerzői jogdíjban részesülők, ügyvédek, sportolók egy része a kényszerszabadságra járó állami támogatás igénylésekor Romániában.

Nem minden egyéni vállalkozónak sikerült zökkenőmentesen igényelnie az áprilisi kényszerszabadságra járó állami támogatást Romániában – írja a Krónika.

Támpa Ödön, a Kovászna megyei szociális kifizetési ügynökség vezetője igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy az igénylést a május 10-ei határidő után is lehet javítani, van lehetőség a hiányzó vagy hibásan feltöltött dokumentumok pótlására, ezért nem veszítik el az igénylők a juttatást.

Míg az egyéni vállalkozók, szabadúszók, szerzői jogdíjban részesülők, ügyvédek, sportolók egy része gond nélkül, percek alatt feltöltötte a kérést, sokan azzal szembesültek, hogy a rendszer akadozott, nem engedte a dokumentumok csatolását.

Kovászna megyében áprilisra 1392 egyéni vállalkozó töltött fel kérést a kormányoldalra, miközben márciusra 780-an igényelték a támogatást. Az áprilisi kérések között 443 esetben van gond.

A katonai rendelettel bezárt egyéni vállalkozások 75 százalékos állami támogatást kapnak a 4-072 lejes országos bruttó átlagbérből.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-16 11:00:49
A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS