A börtönben ülők is állami segélyt kapnak Szerbiában

2021. 04. 27., 13:00

Május 7-én kapják meg a 30 eurós segélyt a börtönbüntetésüket töltők és a szociális segélyt élvező személyek Szerbiában.

Siniša Mali pénzügyminiszter elmondta: a 30 plusz 30 programra való jelentkezés április 28-án, szerdán kezdődik. A nyugdíjasoknak, a börtönbüntetésüket töltő polgároknak és szociális segélyt élvező személyeknek nem kell bejelentkezniük – írja a Magyar Szó.

A több mint 1,7 millió nyugdíjas számára az állam május 6-án kifizeti az első 30 eurót, míg a második részletet novemberben. A ráadásnak számító 50 eurót szeptemberben kapják majd kézhez az erre jogosult polgárok – mondta a pénzügyminiszter.

Május 7-én kapják meg a 30 eurós segélyt a börtönbüntetésüket töltő polgárok és a szociális segélyt élvező személyek is.
Május 12-től megkezdjük a 30 euró kifizetését azok számára, akik addig bejelentkeztek a segélyre, várakozásaink szerint pedig május 20-ig minden jelentkező megkapja az első 30 eurót – mondta Mali.

A pénzügyminiszter arra is kitért, hogy április 27-én a városi szállodák kapják meg a segélyt, míg a következő héten a fuvarozók számára is kifizetik. A szállodák részére lezárult a pályázás, 294 hotel számára 350 eurót fizetnek ki ágyanként, valamint 150 eurót szobánként.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS