A börtönben ülők is állami segélyt kapnak Szerbiában

2021. 04. 27., 13:00

Május 7-én kapják meg a 30 eurós segélyt a börtönbüntetésüket töltők és a szociális segélyt élvező személyek Szerbiában.

Siniša Mali pénzügyminiszter elmondta: a 30 plusz 30 programra való jelentkezés április 28-án, szerdán kezdődik. A nyugdíjasoknak, a börtönbüntetésüket töltő polgároknak és szociális segélyt élvező személyeknek nem kell bejelentkezniük – írja a Magyar Szó.

A több mint 1,7 millió nyugdíjas számára az állam május 6-án kifizeti az első 30 eurót, míg a második részletet novemberben. A ráadásnak számító 50 eurót szeptemberben kapják majd kézhez az erre jogosult polgárok – mondta a pénzügyminiszter.

Május 7-én kapják meg a 30 eurós segélyt a börtönbüntetésüket töltő polgárok és a szociális segélyt élvező személyek is.
Május 12-től megkezdjük a 30 euró kifizetését azok számára, akik addig bejelentkeztek a segélyre, várakozásaink szerint pedig május 20-ig minden jelentkező megkapja az első 30 eurót – mondta Mali.

A pénzügyminiszter arra is kitért, hogy április 27-én a városi szállodák kapják meg a segélyt, míg a következő héten a fuvarozók számára is kifizetik. A szállodák részére lezárult a pályázás, 294 hotel számára 350 eurót fizetnek ki ágyanként, valamint 150 eurót szobánként.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-09 13:23:56
Sietniük kell azoknak, akik tervezik biztosítói megtakarítás elindítását, de még nem kötöttek szerződést. Ha mentesülni szeretnének a megtakarítások kamatjövedelmére kivetett 13 százalékos szociális hozzájárulási adó (szocho) alól, a megtakarítást a rendelet hatálybalépését megelőzően, legkésőbb június 30-ig el kell indítaniuk.
2023-06-09 12:23:00
Megjelent a NAV évkönyve, amely a 2022-es év legfontosabb adóhatósági eseményeit és statisztikáit foglalja össze. Kiderül többek között, hogy mennyi bírságot szabott ki az adóhatóság, és az is, hogy milyen hatékonysággal lehet megtámadni a határozatait. A legfontosabb és legtanulságosabb mutatókat a Jalsovszky iroda szedte csokorba.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS