A börtönben ülők is állami segélyt kapnak Szerbiában

2021. 04. 27., 13:00

Május 7-én kapják meg a 30 eurós segélyt a börtönbüntetésüket töltők és a szociális segélyt élvező személyek Szerbiában.

Siniša Mali pénzügyminiszter elmondta: a 30 plusz 30 programra való jelentkezés április 28-án, szerdán kezdődik. A nyugdíjasoknak, a börtönbüntetésüket töltő polgároknak és szociális segélyt élvező személyeknek nem kell bejelentkezniük – írja a Magyar Szó.

A több mint 1,7 millió nyugdíjas számára az állam május 6-án kifizeti az első 30 eurót, míg a második részletet novemberben. A ráadásnak számító 50 eurót szeptemberben kapják majd kézhez az erre jogosult polgárok – mondta a pénzügyminiszter.

Május 7-én kapják meg a 30 eurós segélyt a börtönbüntetésüket töltő polgárok és a szociális segélyt élvező személyek is.
Május 12-től megkezdjük a 30 euró kifizetését azok számára, akik addig bejelentkeztek a segélyre, várakozásaink szerint pedig május 20-ig minden jelentkező megkapja az első 30 eurót – mondta Mali.

A pénzügyminiszter arra is kitért, hogy április 27-én a városi szállodák kapják meg a segélyt, míg a következő héten a fuvarozók számára is kifizetik. A szállodák részére lezárult a pályázás, 294 hotel számára 350 eurót fizetnek ki ágyanként, valamint 150 eurót szobánként.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS