2800 eurót kell megtakarítani 70 euró állami támogatáshoz Szlovákiában

2020. 08. 07., 11:30

A szlovák pénzügyminisztérium a járvány okozta gazdasági nehézségek ellenére sem faragja le a lakás-takarékpénztárak ügyfeleinek folyósított állami támogatást.

Jövőre nem változik a lakás-takarékpénztárak ügyfeleinek nyújtott állami prémium összege Szlovákiában. Legalábbis ezt tervezi a pénzügyminisztérium, amely az ezzel kapcsolatos javaslatát már tárcaközi egyeztetésre bocsátotta – írja az Új Szó.

Eduard Heger pénzügyminiszter szerint az állami prémium az ideihez hasonlóan 2021-ben is az egész évi betétek 2,5 százaléka, legfeljebb 70 euró lesz. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha a lakás-takarékpénztárba 2021-ben például 1000 eurót utalnak át, az államtól legfeljebb 25 eurót kaphatnak. Ahhoz, hogy valaki megszerezhesse a maximális 70 eurót, évente legalább 2800 eurót kell összespórolnia.

Az állam vonzóbbá szeretné tenni az Állami Lakásfejlesztési Alap által nyújtott alacsony kamatozású kölcsönöket is. A közlekedési és építésügyi tárca elkészítette és tárcaközi egyeztetésre bocsátotta az alap működéséről szóló jogszabály módosítástervezetét. Az alap a jelenleg érvényes szabályok szerint akár a beszerzési ár 100 százalékára is folyósíthat hitelt, miközben a futamidő elérheti a 40 évet.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS