10 ezer cég 28 ezer munkahelyet kínál az Első fizetésem programban Szerbiában

2020. 10. 09., 13:00

A nagy érdeklődés miatt meghosszabbította a jelentkezési határidőt a szerbiai kormány az Első fizetésem elnevezésű programra. Az érdeklődők október 8-ától november 8-áig jelentkezhetnek.

A jelentkezők kiválasztása folyamatos lesz, és november 15-én fejeződik be. A munkaadók kiválasztása ugyancsak ma kezdődik és november 15-éig tart. Az eredményt legkésőbb november 27-én online teszik közzé – írja a Magyar Szó.

A középiskolai végzettségű munkavállalók havi 20 ezer dinárt, az egyetemi végzettségűek 24 ezer dinárt kapnak. A kormány 2 milliárd dinárt szánt a költségvetésből a programra.

A munkatapasztalat nélküli, 30 évnél fiatalabb, középiskolát vagy egyetemet végzett fiatalok jelentkezését várják, akik a programnak köszönhetően munkaviszony létesítése nélkül 9 hónapot eltölthetnek egy vállalatnál, és ez alatt az idő alatt szert tehetnek gyakorlati tapasztalatra.

Nemrég hozták nyilvánosságra, hogy 10 ezer cég mutatott érdeklődést a program iránt, 28 ezer munkahelyet kínáltak fel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-26 18:43:00
Magyarországon is óriási lehetőséget látnak a dróntechnológiában, amelynek számszerűsítették a várható hatékonyságát: a GDP-növelő hatása 280 milliárd forint, a potenciális új munkahelyek száma közel 18 ezer fő.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS