10 ezer cég 28 ezer munkahelyet kínál az Első fizetésem programban Szerbiában

2020. 10. 09., 13:00

A nagy érdeklődés miatt meghosszabbította a jelentkezési határidőt a szerbiai kormány az Első fizetésem elnevezésű programra. Az érdeklődők október 8-ától november 8-áig jelentkezhetnek.

A jelentkezők kiválasztása folyamatos lesz, és november 15-én fejeződik be. A munkaadók kiválasztása ugyancsak ma kezdődik és november 15-éig tart. Az eredményt legkésőbb november 27-én online teszik közzé – írja a Magyar Szó.

A középiskolai végzettségű munkavállalók havi 20 ezer dinárt, az egyetemi végzettségűek 24 ezer dinárt kapnak. A kormány 2 milliárd dinárt szánt a költségvetésből a programra.

A munkatapasztalat nélküli, 30 évnél fiatalabb, középiskolát vagy egyetemet végzett fiatalok jelentkezését várják, akik a programnak köszönhetően munkaviszony létesítése nélkül 9 hónapot eltölthetnek egy vállalatnál, és ez alatt az idő alatt szert tehetnek gyakorlati tapasztalatra.

Nemrég hozták nyilvánosságra, hogy 10 ezer cég mutatott érdeklődést a program iránt, 28 ezer munkahelyet kínáltak fel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-12 21:10:35
Csak a személyre szabott és élményalapú munkahelyek képesek hosszú távon megtartani az értékes munkaerőt – hangzott el a FIVOSZ hétfői HR-konferenciáján, ahol panelbeszélgetésen keresték a választ arra, hogy milyen az ideális munkahely 2024-ben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS