VJASZSZ Adó- és Vámkonferencia: Sopron, november 17–18.

2022. 10. 26., 16:21

A Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége 2022. november 17–18-án rendezi meg a Vámszakmai Napok és Üzletember Találkozót, Sopronban.

A konferencia témakörei:

– Gazdaságunkat, költségvetésünket és versenyképességünket befolyásoló tényezők
– A NAV szervezeti változása, stratégiai céljai és feladatai
– A vámellenőrzések irányai és tapasztalatai
– Adótörvények jövő évi változásai
– A 2023. évi jövedéki szabályozás változásai
– Adószakmai ellenőrzések irányai és tapasztalatai
– BiReg információk és tapasztalatok
– A hulladékgazdálkodás változásai
– Vámjogszabály változások, 2023-ban bevezetésre kerülő új váminformatikai rendszerek
– Környezetvédelmi termékdíj várható változásai
– A képviseleti nyilvántartás (EGYKE) és az új NAV ügyfélportál

Helyszín: Hotel Sopron (Sopron, Fövényverem u. 7.)

A konferenciáról részleteket itt olvashat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-06 14:10:00
Gigantikus nyereséget értek el a bankok az első negyedévben; ráadásként még a nem fizető hitelek is látványosan csökkentek, a negatív KHR-listán tízezrekkel kevesebben vannak. A sok éve rendületlenül tartó fiókbezárások váratlanul abbamaradtak, néhánnyal még nőtt is az olyan egységek száma, ahol ügyfeleket fogadnak – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024-06-06 12:40:00
A név, ahogy az embereknél, úgy a gazdasági társaságoknál, a cégeknél is a beazonosítást és a másoktól való megkülönböztetést szolgálja. A cégnév ezért jelentős értékkel is bírhat. A cégnévre számos jogszabályi előírás vonatkozik. A legfontosabbakat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-06-06 11:10:00
Elkezdődött a kolozsvári könnyűszerkezetű metróvonal építése, amely átszeli majd az erdélyi várost, és összeköti annak metropolisz-övezetével. Az ünnepélyes építőtelep-avatón Marcel Ciolacu román kormányfő is jelen volt.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS