Szoboszlai Dominik is jelölt az idei Highlights of Hungaryn

2021. 01. 13., 16:00

A díj célja, hogy a kiválóság, a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén, évente elismerje és széles körben megismertesse a legkiválóbb magyar teljesítményeket, valamint közösséget szervezzen azok alkotói és alakítói köré.

Az 55 jelölt listája a kultúra, a sport, a tudomány, a civil és állami szervezetek, valamint az üzleti világ képviselőiből állt össze, a jelöltek névsorát a Highlights of Hungary nagykövetei állították össze.

A Highlights of Hungary egyedisége, hogy kategóriák nélkül zajlik az esemény, a nagykövetek szabadon jelölhettek számukra kiemelkedőnek értékelt történeteket 2020-ból. Ezekről majd közönségszavazással döntik el, hogy ki kap díjat, továbbá egy elismerést a nagykövetek is átadnak majd. A szavazás február elején kezdődik.

Az idei válogatásba került többek között a kültéri kondieszközök gyártásával hírnevet kivívott Hard Body Hang, a retró üdítőmárka, a Bambi újraélesztett verziója, a műanyagszennyezésre megoldást nyújtó Poliloop. A gasztro szerelmesei is találnak maguknak jelölteket, többek között a Rosenstein Vendéglő vagy a Tiszaörsi tésztamanufaktúra is felkerült a listára. Az üzlet mellett a sport is jelen van: Fucsovics Márton, Görbicz Anita, Sterbik Árpád és Szoboszlai Dominik is várja a közönségszavazatokat, sőt, a Teqballból kinőtt sportág, a Qatch is.

„A Qatch, a mostanra világhírűvé vált Teqball-ból nőtte ki magát, és vált a kézilabdát forradalmasító sportággá. Magyarországot mint sportnemzetet ezentúl nemcsak a sportolói által, hanem a saját sportága által is felhelyezte a sport világtérképére. A magyar innováció nemcsak fiatalok sokaságát hozza közelebb a kézilabdához, de a profi játékosok számára is új szakmai fejlődési lehetőségeket biztosít. Sikerét az idei évben azzal koronázta meg, hogy a Magyarországon rendezett világbajnokságot a magyar válogatott nyerte meg.”– írja méltatásában Háfra Noémi válogatott kézilabdázó.

„Van egy olyan globális probléma a műanyagszennyezés által, ami a világon élő összes embert érinti. Erre meg van két magyar fiatal akik a jelen helyzetben, úgy fest, hogy egy megoldást találtak minderre. Ha nem ez, akkor mi a Highlight?!”– teszi fel a költői kérdést a Poliloop méltatásában MIKI357 kliprendező, reklámfilmes.

„Habár a fűszerpaprika a magyar konyha szimbóluma, kevés igazán kiváló minőségű érhető el a kereskedelemben. Azonban a Fajszi Paprikánál egybe ér a tradíció és innováció és mindez egy olyan termékben, amit igazán büszkén használhatunk”– méltatja a Fajszi Paprika Manufaktúrát Farkas Richárd séf.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 27., 16:17
Saját honlapján és a népszámlálás internetes oldalán is közzétette az idei cenzus kérdőívének mintáját a Központi Statisztikai Hivatal. A népszámlálási kérdőívet bárki kitöltheti önállóan online, október 1. és 16. között.
2022-09-29 17:13:49
A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS