Szoboszlai Dominik is jelölt az idei Highlights of Hungaryn

2021. 01. 13., 16:00

A díj célja, hogy a kiválóság, a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén, évente elismerje és széles körben megismertesse a legkiválóbb magyar teljesítményeket, valamint közösséget szervezzen azok alkotói és alakítói köré.

Az 55 jelölt listája a kultúra, a sport, a tudomány, a civil és állami szervezetek, valamint az üzleti világ képviselőiből állt össze, a jelöltek névsorát a Highlights of Hungary nagykövetei állították össze.

A Highlights of Hungary egyedisége, hogy kategóriák nélkül zajlik az esemény, a nagykövetek szabadon jelölhettek számukra kiemelkedőnek értékelt történeteket 2020-ból. Ezekről majd közönségszavazással döntik el, hogy ki kap díjat, továbbá egy elismerést a nagykövetek is átadnak majd. A szavazás február elején kezdődik.

Az idei válogatásba került többek között a kültéri kondieszközök gyártásával hírnevet kivívott Hard Body Hang, a retró üdítőmárka, a Bambi újraélesztett verziója, a műanyagszennyezésre megoldást nyújtó Poliloop. A gasztro szerelmesei is találnak maguknak jelölteket, többek között a Rosenstein Vendéglő vagy a Tiszaörsi tésztamanufaktúra is felkerült a listára. Az üzlet mellett a sport is jelen van: Fucsovics Márton, Görbicz Anita, Sterbik Árpád és Szoboszlai Dominik is várja a közönségszavazatokat, sőt, a Teqballból kinőtt sportág, a Qatch is.

„A Qatch, a mostanra világhírűvé vált Teqball-ból nőtte ki magát, és vált a kézilabdát forradalmasító sportággá. Magyarországot mint sportnemzetet ezentúl nemcsak a sportolói által, hanem a saját sportága által is felhelyezte a sport világtérképére. A magyar innováció nemcsak fiatalok sokaságát hozza közelebb a kézilabdához, de a profi játékosok számára is új szakmai fejlődési lehetőségeket biztosít. Sikerét az idei évben azzal koronázta meg, hogy a Magyarországon rendezett világbajnokságot a magyar válogatott nyerte meg.”– írja méltatásában Háfra Noémi válogatott kézilabdázó.

„Van egy olyan globális probléma a műanyagszennyezés által, ami a világon élő összes embert érinti. Erre meg van két magyar fiatal akik a jelen helyzetben, úgy fest, hogy egy megoldást találtak minderre. Ha nem ez, akkor mi a Highlight?!”– teszi fel a költői kérdést a Poliloop méltatásában MIKI357 kliprendező, reklámfilmes.

„Habár a fűszerpaprika a magyar konyha szimbóluma, kevés igazán kiváló minőségű érhető el a kereskedelemben. Azonban a Fajszi Paprikánál egybe ér a tradíció és innováció és mindez egy olyan termékben, amit igazán büszkén használhatunk”– méltatja a Fajszi Paprika Manufaktúrát Farkas Richárd séf.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS