Politikamentes kezdeményezés a Budapest Spots

2019. 06. 13., 17:45

A város értékteremtő pontjait vadásszák a Budapest Spots kezdeményezéssel.

A Night Embassy of Budapest alapítói között számos kiemelkedő vendéglátóegység és szórakozóhely vezetőjét tudó nonprofit szervezet található – írja a Kreatív Online.

Céljuk, hogy fejlesszék Budapest éjszakai kulturális-gazdasági életét, a helyi önkormányzatok és hatóságok munkáját tehermentesítve támogassák az új kezdeményezéseket.

A Telekom Electronic Beats velük összefogva dolgozta ki a Budapest Spots szakmai ajánlórendszert, amely gyűjti és auditálja azokat a helyeket, amelyek Budapest kulturális és közösségi pulzálását a mai formájában meghatározzák.

A listára felkerült már hentesüzlet, pékműhely, piac, alternatív színház, kiállítótér, belvárosi szórakozóhely, több kávézó és a Cirko Gejzír mozi is. Most 60 hely szerepel az ajánlóban, de őszre már szeretnék a listát 100-ra bővíteni, amely idővel vidéki helyekkel is kiegészülne.

A listára kerülésnél kikötés volt, hogy politikához köthető helyek nem szerepelhetnek a programban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-11 20:30:51
A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé - ismertette szerdán a Magyar Turisztikai Ügynökség.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS