Megnyílt a 25. pápai Expo és Agrárpiknik

Megnyílt a 25. pápai Expo és Agrárpiknik
2022. 05. 14., 10:30

A szombaton záródó rendezvényen koncertek, főzőverseny és vadászkutya-bemutató is várja az érdeklődőket.

A kétnapos rendezvény pénteki megnyitó ünnepségén Nagy István agrárminiszter a szakmai összefogás fontosságát hangsúlyozta. A tárcavezető kiemelte: a gazdálkodás eredményessége egyre nő, nagyrészt ennek köszönhetően a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesést sikeresen küzdötte le az ágazat. Mint mondta, tovább erősíti majd az agrárszektort az uniós pénzeket kiegészítő, 80 százalékra emelt nemzeti forrás, amely a 2027-ig terjedő időszakra megháromszorozza a vidékfejlesztési támogatási lehetőséget.

Hangsúlyozta: számos, egyenként is súlyosnak tekinthető hatás, mint a klímaváltozás, a járvány gazdasági utóhatásai, a szomszédban dúló háború nehezíti az agrárágazat mindennapjait. Ezek között a körülmények között végérvényesen beigazolódott, hogy Magyarország jövője a magyar vidék gazdasági és társadalmi erejében gyökerezik. Nyilvánvalóvá vált, hogy az élelmiszerellátás és az élelmezési önrendelkezés stratégiai és biztonságpolitikai tényezővé vált – tette hozzá.

Mint mondta, bebizonyosodott, hogy a mezőgazdaság és az élelmiszeripar fejlesztését célzó erőfeszítések jelentik a helyes irányt. Ennek köszönhetően az agrárium ellenállóbb, a piaci változásokhoz jobban alkalmazkodó ágazattá vált, a kiskereskedelemben nőtt a hazai termékek aránya. Az a cél, hogy minél több magyar áru kerülhessen minél több magyar ember asztalára.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke elmondta, hogy tavaly óta agrárpiknik néven tartják meg a rendezvényt – színes programokkal, koncertekkel –, azzal a céllal, hogy a fiatalok is magukénak érezzék. A szakmai programok során az ágazatban megjelenő újdonságokkal is megismerkedhetnek az érdeklődők.

A két nap során megrendezendő kerekasztal- és panelbeszélgetések középpontjában a továbbtanulás és a pályaorientáció áll. A szombaton záródó rendezvényen koncertek, főzőverseny és vadászkutya-bemutató is várja az érdeklődőket. (MTI)

Fotó: Pelsőczy Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 19:13:00
Ha Önnek van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és részt kíván venni a NAV április hónapban tervezett kutyavásárán, akkor 2023. április 12-ig küldjön előzetes ajánlatot!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS