Meghívó: TECHference Ipari Konferencia

2023. 11. 13., 21:10

Meghívjuk az idei TECHference Ipari Konferencia második napi szakmai programjára, amelyen a MAJOSZ kiállítóként és együttműködő partnerként is képviselteti magát.

A meghívással (a létszám erejéig) díjmentesen vehet részt a rendezvény második napján, amelyre a MAJOSZ szakmai plenáris programmal készül.

Időpont: 2023. november 24. péntek
Helyszín: FLOW Hotel (2365 Inárcs, Szent György u 12.)

Program:

08:15–09:00 – Regisztráció
09:00–10:40 – „100 perc minőségügy” – ISO 9000 Fórum Egyesület szakmai program
10:40–11:10 – Kávészünet / Networking
Záró plenáris program a MAJOSZ-szal!
11:10–11:20 – Dr. Nyirő József elnök köszöntője (MAJOSZ – Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége)
11:20–11:35 – Beszállítófejlesztés – HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség
11:35–11:50 – Digitális iránytű – Dr. Sas Zoltán, IoT rendszertervező mérnök, Bosch Rexroth Kft
11:50–12:05 – Herbály Péter, MAJOSZ Akkumulátor Szekció vezető
12:05–12:20 – Járműipari szimulációs lehetőségek bemutatása a DIL szimulátor képességein keresztül – Dr. Lelkes Márk, Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.  Járműipari tématerületi vezető
12:20–13:00 – Kerekasztal-beszélgetés; moderátor: Hörömpöli-Tóth Levente
13:00–14:00 – Svédasztalos ebéd

REGISZTRÁCIÓ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 13:10:00
Időről-időre felmerülő kérdés, hogy a cég tagja miként felel a cég által felhalmozott tartozásért. Különösen a kft. esetén szokott előkerülni a tag felelősségének kérdése, hiszen a kft. lényege a tagok korlátozott felelőssége. Ez sem jelenti azonban, hogy a kft. tagja soha nem vonható felelősségre a cég által ki nem fizetett tartozásért – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS