Meghívó a Cseh-Magyar Üzleti Klub rendezvényére

2023. 10. 31., 20:40

A Cseh-Magyar Üzleti Klub elnöksége tisztelettel meghívja Önt a 2023-as év III. Szakszemináriumára.

Időpont: 2023. november 8. szerda.

Helyszín: Cseh Köztársaság Nagykövetség – Mozi terem; 1063 Budapest, Szegfű u. 4.

Program:

8:45–9:15 Regisztráció

9:15–9:30 Megnyitó: Eva Dvořáková nagykövet, Petr Michálek gazdasági és kereskedelemi diplomata, Vajányi László, a CSMÜK elnöke, a Ravak Hungary Kft. cégvezetője.

9:30–9:55 Bejelentővédelem: egy újabb teher a cégeknek vagy eszköz a bizalomépítésre? Előadó: dr. Illés Ádám, partner, Visegrad+ Legal Hungary.

9:55–10:25 Hallasd a hangod! A „your voice” visszaélés-bejelentő rendszer bemutatása. Előadó: Bártfai Diána (digital solution lead) és Nagy Martin (product owner) delaware.

10:25–11:00 Kávészünet

11:00–12:00 Bízhatunk-e az MI-ben? Rábízhatjuk az üzleti döntéseket és egyben a vállalatunk jövőjét a Mesterséges Intelligenciára? Előadó: Georgiu Achilles infozófus, a CEU professzora, innovációs menedzsment szakértő.

Részvételi díj: cégenként 2 fő részére ingyenes (további vendégeknek 5000 forint/fő).

Az előadások nyelve: magyar

Parkolás: a környező utcákban (fizetős).

A rendezvényen a részvétel regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát 2023. november 2-ig írásban jelezze a csmuk@csmuk.hu címen.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS