Májusban startol a ReStart konferencia

2023. 03. 27., 18:08

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány május 9-ei szezonnyitó eseményének fókuszában a rendezvényszektor fejlődése és az új lehetőségek kibontása áll majd.

A Rendezvény ReStart konferencián az aktualitások mellett lesz szó a magyarországi piac nemzetközi láthatóságáról, a szektort érintő innovációkról, szakpolitikai intézkedésekről, valamint több panelbeszélgetést és prezentációt hallgathatunk meg gazdasági változásokról, fejlesztésekről és a jövőt jelentő utánpótlásképzésről is.

Az előadók között szerepel dr. Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója, Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa vezérigazgatója és Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára is.

2023 kihívása a rendezvényszektorban is egyértelműen az alkalmazkodás lesz: a kiszámíthatatlan infláció, az árfolyamingadozás, a termékek és szolgáltatások, valamint a munkaerő költségnövekedése egyszerre jelenik meg az iparágban. Olyan új valóságban dolgozik a szakma, amelyben minden eddiginél nagyobb teret kap a kapcsolatépítés fontossága, a hálózatosodás és a proaktív párbeszéd.

Az ágazat stratégiáját bemutató szakmai előadások, workshopok és esettanulmányok mellett ezért a szervezők idén szakmai delegált adatbázis létrehozásával igyekeznek serkenteni a szereplők közötti informális diskurzust, ezzel is felületet teremtve akár az üzletszerzésre, akár a networkingre a résztvevők között.

„Az idei Rendezvény Restart konferencia középpontjába a formálódó új világot, és az ahhoz való adaptáció lehetőségeit helyezzük, hiszen a rendezvényes ökoszisztéma, mint a kreatív ipar része a gazdasági-társadalmi folyamatoknak nagyban kitett, folyamatosan változó piac. Alapvető célunk az alapítás óta változatlan: segíteni a professzionalizálódás útján az üzleti és a szabadidős rendezvények szervezőit és szolgáltatóit, az elmúlt évek tapasztalatai alapján tovább építeni az összefogást, amellyel a szektor hazai szereplői összehangoltan, több megértéssel és hasonló keretek között tudnak együttműködni” – fogalmaz Botond Szabolcs, a Magyar Turisztikai Program Alapítvány társelnöke, a Visual Europe Group vezérigazgatója.

A rendezvényszektor képviselői számára 2021-es alapítása óta stratégiai jelentőségűvé vált a konferencia, amelyet idén az Akvárium Klubban rendeznek meg. Az MTPA saját szerepét szakmai katalizátorként fogalmazza meg, amelyben legfőbb feladata a nyilvánosságteremtés, a közös érdekérvényesítési képesség növelése, valamint új együttműködések feltárása. Ennek elengedhetetlen pillére, hogy az iparági szereplők döntéshozókkal és kormányzati szereplőkkel is találkozhassanak, közös ügyeikről egyeztethessenek.

A Rendezvény ReStart Konferencia 2023 együttműködő partnere a Nemzeti Kulturális Alap.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS