Májusban startol a ReStart konferencia

2023. 03. 27., 18:08

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány május 9-ei szezonnyitó eseményének fókuszában a rendezvényszektor fejlődése és az új lehetőségek kibontása áll majd.

A Rendezvény ReStart konferencián az aktualitások mellett lesz szó a magyarországi piac nemzetközi láthatóságáról, a szektort érintő innovációkról, szakpolitikai intézkedésekről, valamint több panelbeszélgetést és prezentációt hallgathatunk meg gazdasági változásokról, fejlesztésekről és a jövőt jelentő utánpótlásképzésről is.

Az előadók között szerepel dr. Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója, Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa vezérigazgatója és Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára is.

2023 kihívása a rendezvényszektorban is egyértelműen az alkalmazkodás lesz: a kiszámíthatatlan infláció, az árfolyamingadozás, a termékek és szolgáltatások, valamint a munkaerő költségnövekedése egyszerre jelenik meg az iparágban. Olyan új valóságban dolgozik a szakma, amelyben minden eddiginél nagyobb teret kap a kapcsolatépítés fontossága, a hálózatosodás és a proaktív párbeszéd.

Az ágazat stratégiáját bemutató szakmai előadások, workshopok és esettanulmányok mellett ezért a szervezők idén szakmai delegált adatbázis létrehozásával igyekeznek serkenteni a szereplők közötti informális diskurzust, ezzel is felületet teremtve akár az üzletszerzésre, akár a networkingre a résztvevők között.

„Az idei Rendezvény Restart konferencia középpontjába a formálódó új világot, és az ahhoz való adaptáció lehetőségeit helyezzük, hiszen a rendezvényes ökoszisztéma, mint a kreatív ipar része a gazdasági-társadalmi folyamatoknak nagyban kitett, folyamatosan változó piac. Alapvető célunk az alapítás óta változatlan: segíteni a professzionalizálódás útján az üzleti és a szabadidős rendezvények szervezőit és szolgáltatóit, az elmúlt évek tapasztalatai alapján tovább építeni az összefogást, amellyel a szektor hazai szereplői összehangoltan, több megértéssel és hasonló keretek között tudnak együttműködni” – fogalmaz Botond Szabolcs, a Magyar Turisztikai Program Alapítvány társelnöke, a Visual Europe Group vezérigazgatója.

A rendezvényszektor képviselői számára 2021-es alapítása óta stratégiai jelentőségűvé vált a konferencia, amelyet idén az Akvárium Klubban rendeznek meg. Az MTPA saját szerepét szakmai katalizátorként fogalmazza meg, amelyben legfőbb feladata a nyilvánosságteremtés, a közös érdekérvényesítési képesség növelése, valamint új együttműködések feltárása. Ennek elengedhetetlen pillére, hogy az iparági szereplők döntéshozókkal és kormányzati szereplőkkel is találkozhassanak, közös ügyeikről egyeztethessenek.

A Rendezvény ReStart Konferencia 2023 együttműködő partnere a Nemzeti Kulturális Alap.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-01 19:41:00
Megalakult a GINOP Plusz Monitoring Bizottság, ami a soron következő fontos lépés a 2021–2027 közötti uniós költségvetési időszak gazdaságfejlesztési operatív programjának végrehajtásában – tájékoztatott a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.
2023-06-01 18:41:00
Az Atkins és a COVVI, egy leedsi székhelyű kézprotézis-fejlesztő olyan robotikai megoldást fejleszt, ami közel ugyanolyan kézügyességgel bír, mint az ember. A cél az, hogy erősen sugárzó környezetekben vegyék hasznát, távvezérlésű manipuláló eszközként.
2023-06-01 17:41:50
A családi cégek több mint fele súlyosabban éli meg a jelenlegi gazdasági helyzetet, mint a koronavírusjárványt. A teljes nagyvállalati szektorban még borúsabb a hangulat, itt a cégek majdnem kétharmada vélekedik így – derült ki a K&H családi vállalatok kutatásából.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS