Ismét megrendezik az ÖKO EXPO kiállítást és konferenciát

Ismét megrendezik az ÖKO EXPO kiállítást és konferenciát
Helyszín: Hajdúnánás-Kendereskert
Dátum: 2021. október 01., péntek 08:00

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főszervezőként két éve rendezte meg az első ÖKO EXPO kiállítás és konferenciát – hagyományteremtő jelleggel –, ami beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Egy év kényszerű kihagyás után ismét gazdag programkínálattal várják az érdeklődőket október 1-2-án Hajdúnánáson, a Kendereskertben. A rendezvény megvalósításában támogató partner a Magyar Biokultúra Szövetség, a Kelet-magyarországi Biokultúra Egyesület, a Biokontroll Hungária Kft., az Agrárminisztérium, a Debreceni Egyetem és Hajdúnánás Város Önkormányzata.

A rendezvényt az a szándék hívta életre 2019-ben, hogy az egyre növekvő hazai ökológiai szektor szereplőinek közös megjelenési platformot kínáljon, találkozási felületet az öko gazdálkodásban érintett termelők, feldolgozók, kereskedők, szolgáltatók, illetve tudományos szakemberek, szaktanácsadók részére.

A kiállítás és konferencia két napjának kínálatát úgy állították össze, hogy a szakmai programokat, előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket könnyedebb közönségprogramok, látványos bemutatók kísérjék, tartalmas élményeket kínálva a kilátogató szakembereknek, családoknak, az ökológiai gazdálkodás iránt érdeklődőknek. Minden program a kiállítás tematikája és szemlélete köré épül, beleértve a legkisebbeknek szóló interaktív öko játszóházat is.

Maga a helyszínválasztás sem véletlen, hiszen mi adhatna hitelesebb keretet egy ökológiai kiállításnak, mint egy ökológiai mintagazdaság, lenyűgöző őshonos állatparkjával. A szakmai konferencia fő fókusza a precíziós technológiák jelentősége, a közétkeztetési reform nyújtotta lehetőségek és kihívások, valamint az ökológiai gazdálkodásra átállás. Látogatóink mintegy 40 – input-anyagokat, szolgáltatásokat, szaktanácsadást, a legmodernebb technológiákat, munkagépeket, gépalkatrészeket, analitikai műszereket kínáló – kiállítóval találkozhatnak, erősíthetik szakmai, üzleti kapcsolataikat, illetve kóstolhatnak, vásárolhatnak kiváló biotermékeket.

A rendezvény mindkét napján gépbemutatót tartanak, ahol a szántóföldi és kertészeti művelés gépeit tekinthetik meg az érdeklődők működés közben, de látványos drónbemutató is lesz. Az iskolákat is megszólítják a biogazdálkodás iskolákban történő bevezetéséről szóló előadással. A közétkeztetésben részt vevőknek pedig gasztroversenyt szerveznek gyerekzsűrivel, valamint bemutatják a mintafőzéssel egybekötött Hajdúnánási programot.

A részletes program ITT érhető el, a kiállítói katalógus pedig ITT tölthető le.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS