Hol tartják az előadásokat a zalaegerszegi színház felújítása alatt?

2019. 01. 21., 17:00

Teljesen megújul a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház színpadtechnikája, átalakítják az öltözőket és a díszletraktárat. A színházhoz tartozó bábszínházat is modernizálják.

Hamarosan elkezdődhet a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház teljes körű felújítása, amelyhez a színészház és a teátrum előtti tér korszerűsítése is hozzátartozik.

A negyven éve épített színház rekonstrukciója a Modern Városok Program keretében mintegy 3,5 milliárd forintból valósul majd meg, miután most kormánydöntés született a beruházás finanszírozásáról.

A projekt tartalmazza többek közt a nyílászárók, a fűtési rendszer, valamint a fény- és hangtechnika cseréjét is. A fejlesztés során a kiszolgálóhelyiségeket, az öltözőket, a kellék- és fodrásztárat, valamint a díszletraktárat is megújítják. A színház akadálymentesítése  ugyancsak a projekt része.

A jelenlegi működést sokszor nehezíti a hiányos színpadtechnika – nincs például forgószínpad --, de a hangpult és a világítástechnika is elavult – mondta Besenczi Árpád, a színház igazgatója.

Egyelőre nincs alternatív megoldás arra, hogy a felújítás alatt hol tartják majd az előadásokat.

A rekonstrukció részeként az épületben működő Griff Bábszínház is megújul, valamint korszerűsítik az intézmény előtti, Ruszt Józsefről elnevezett teret és a színészházat.

Várhatóan 2020 tavaszára készülnek el a kiviteli és engedélyes tervek, maga az építés pedig 2021 januárjában kezdődhet meg és 2022 decemberére fejeződhet be. (MTI)

Fotó: MTI

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS