Gasztronómiai és kulturális programok az Etyeki Pikniken

2019. 03. 31., 10:00

Bor- és pezsgőkóstolókkal, sonka, sajt és édességek gazdag kínálatával, párlatokkal, kézműves sörökkel, szörpökkel és kulturális programokkal várja a közönséget idén is a tavaszi Etyeki Piknik, április 6-án és 7-én.

Idén is számos programmal várják a helyiek huszonkilenc etyeki helyszínen a látogatókat.

A Gingalló Csokoládéműhelyben például a csokoládékészítést lehet elsajátítani, a Piknik Liget népi játszóterén állatsimogató lesz, az Aubergine Teraszon a gasztronómiai ínyencségek kóstolója mellett szombaton az Ethno Sanzon ad koncertet, a Gombai Pezsgőpincében tradicionális eljárással készült pezsgőket lehet kóstolni, a Rezeda Teraszon pedig plasztika kiállítás lesz a szőlőben Dóra Emese, Plank Antal és Kecső Kristóf alkotásaiból.

Az EtyekVin Pincénél a helyi borok és grill ételek kóstolása mellett tavaszi asztaldíszeket lehet készíteni, a Dvorák Vendégudvarnál a parasztudvar lakóival, birkákkal, kecskékkel, libákkal, kacsákkal is kicsinyeikkel ismerkedhetnek meg a gyerekek, a Debreczeni Pincénél szabadtéri gyermek- és kézműves programok, szombaton pedig a Merry Go Round Duo, a Schwab'N'Roll zenekar, vasárnap pedig a Janota Zoltán és a Retro Moss Band ad koncertet.

A Rókusfalvy Birtokon főzőverseny, filmvetítés, de szőlőtúra is lesz vezetett borkóstolóval, majd kávépörkölés és kávébemutató, kutyaovi. Szombat este fellép a Brass on the Road, majd a Pure Mr G DJ ad koncertet, vasárnap Róka Szabolcs gyermekkoncert és a Babcsán Projekt szórakoztatja a közönséget. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.
2024-12-11 20:11:00
A Design Terminal és a Nemzeti Tehetség Központ szervezésében immár negyedik alkalommal indul el a START program, amely a fiatalok vállalkozóvá válását támogatja szakmai képzéssel, mentorációval és akár 3–5 millió forint értékű díjazással.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS