Filmre vették Pintér Béla találkozását Bukta Imrével

2019. 02. 18., 08:00

Pintér Béla és Bukta Imre találkozásával hosszabbodik meg a Nálunk, vidéken című kiállítás a Kieselbach Galériában.

Két, egymástól távoli és eltérő területéről érkeztek, hogy most a Kieselbach Galériában találkozzon össze a magyar kortárs világ két invenciózus alkotója, Bukta Imre és Pintér Béla -- olvasható a Kieselbach Galéria tájékoztatójában.

Ugyan még egy hétig nyitva lesz, a Kieselbach Galéria Nálunk, vidéken című Bukta Imre tárlata, már eddig is az utóbbi évtized leglátogatottabb – magángalériában tartott – kortárs kiállításává vált. Kieselbach Tamás folyamatosan keresi a lehetőséget, hogy a magyar festészet erejét és kvalitását kultúránk más nagy teljesítményeivel és személyeivel együtt tegye átélhetővé. (A társművészetek hatékony összekapcsolására, illetve a képzőművészet és a kortárs kultúra vizuális lenyomatainak összekapcsolására a galéria életében jó példa volt Nyáry Krisztián: Festők, múzsák, szerelmek bemutatója, majd a Pokoli Aranykor underground kiállítása a Bizottságtól Müller Péter Sziámiig, illetve a Csábítás fegyvere című divatkiállítás, ami Rotschild Klárától Pataki Ágiig húzott ívet.)

A kiállítás alkalmával a galéria gondozásában könyv jelent meg a Bukta életműről és a kiállítás képeiről, eddig önálló tárlatvezetést tartott sok száz ember előtt dr. Máriás és Gulyás Gábor is. Bukta Imre művészete a magyar kortárs képzőművészet egyik legmagasabb teljesítménye, ami egyedi és színes nyelven képes a magyar identitást úgy bemutatni, hogy az egyszerre legyen modern és mély gyökerekkel hazai.

Bukta magyar művész, aki minden ecsetvonásában és gondolatában kötődik az országhoz, a vidékhez, a környezetünkhöz. Kritika nélkül szemlélődik a minket körülvevő világban, és azt absztrakt elemekkel felerősítve szeretettel tárja elénk.

A kiállítás eddigi sikere azt bizonyítja, hogy egy kortárs festő világa könnyen összekapcsolódhat más nagy sikerű művészeti ágak világával – így került képbe a látszólag távoli területen alkotó Pintér Béla, akinek színházi munkájában nagyon is analóg gondolatiság tapintható ki, ahogy a megmaradt paraszti formákon keresztül képes jelenünket egyszerre plasztikusan és egyedien ábrázolni.

Pintér és Bukta személyesen először a Kieselbach Galériában találkoztak. Kölcsönösen követik és tisztelik egymás munkáit, így a találkozót egy sajátos Pintér Béla tárlatvezetés követte. Pintér arra vállalkozott, hogy a Bukta képek által megihletve saját személyes történeteit mesélje el gyerekkortól a családi szálakig, az ő vidékétől a vidékhez köthető és kísértetiesen ismerős személyiségformáló erőkig.

A különleges tárlatvezetés eseményeit négy kamera rögzítette azzal a szándékkal, hogy az átélt élményeket később másokkal is megoszthassuk. Az este folyamán gyors döntés született, hogy a kiállítást a szombati zárás után egy teljes héttel meghosszabbítják. A hosszabbítás hetében, február 23-ig a kiállítás is átalakul: a látogatók a galéria különtermében nézhetik meg a Pintér Béla sajátos tárlatvezetéséről szóló filmet.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS