Digitális Európa Program: Információs Nap december19-én

Digitális Európa Program: Információs Nap december19-én
2023. 12. 17., 11:05

A Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft. mint a Digitális Európa Program (DEP) nemzeti kapcsolattartója (National Contact Points, NCP) együttműködésben a Miniszterelnöki Kabinetirodával és a Miniszterelnökség Területfejlesztési Parlamenti Államtitkárságának Közvetlen Uniós Források Osztályával 2023. december 19-én, kedden Információs Napot szervez a Digitális Európa Program aktualitásaival és nyitott pályázati felhívásaival kapcsolatban.

„A tájékoztató rendezvényt csak néhány nappal előzi meg az Európai Bizottság központilag szervezett DEP Info Day eseménye. Az ezen elhangzott előadásokat, információkat feldolgozzuk, tapasztalatainkat összegezzük és online rendezvényünkön első kézből ismertetjük a résztvevőkkel a DEP aktualitásait, prioritásait, csak úgy, mint a jelenlegi DEP és önerő pályázati felhívásait, mindezt gyakorlati megközelítésben” – ígérik a szervezők.

A program online formában kerül megrendezésre, Microsoft Teams alkalmazáson keresztül.
Dátum: 2023. december 19. kedd, 10:00–12:00

A tervezett program:
– Általános és aktuális DEP információk és a munkaprogram-módosítással kapcsolatos fejlemények – Nyisztor Tamás, DEP programbizottsági tag (Miniszterelnöki Kabinetiroda)
– Aktuális DEP kiírások; miért és hogyan érdemes pályázni; ki és hogyan tudja segíteni a pályázókat? – Dászkál János, vezető projekt menedzser, DEP NCP (Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft.)
– Az önerő-támogatás lehetősége, általános jellemzői, valamint a korábbi önerő- és előkészítési támogatások tapasztalatai - Nowackiné Tóth Katalin, kormánytisztviselő (Közvetlen Uniós Források Osztálya, Területfejlesztési Parlamenti Államtitkárság, Miniszterelnökség)
– A DEP NCP-k nemzetközi hálózatával együttműködésben „DEP NCP Network - DEP4All” címmel beadott közös EU pályázat és az abban foglalt koncepció bemutatása, az MFOI ebben betöltött szerepe és a következő lépések – Dászkál János, vezető projekt menedzser, DEP NCP (Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft.)
– Kérdések és válaszok

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezését az alábbi linkre kattintva küldheti el:

          REGISZTRÁCIÓ

A rendszer automatikusan visszaigazolja a részvételét, mely e-mail az online rendezvény belépéséhez szükséges linket is tartalmazza. Bejelentkezés az online platformra 09:50-től. Kérdéseit a depncp@mfoi.org e-mail címen teheti fel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS