A „STAT WARS” visszatér

2021. 10. 20., 15:00

A Központi Statisztikai Hivatal a 2021/2022-es tanévben is megrendezi STAT WARS elnevezésű országos középiskolai csapatversenyét. A hivatal a vetélkedővel egyrészt a diákok statisztikai gondolkodását, jártasságát szeretné fejleszteni, másrészt a játékos és formabontó versenyfeladatok révén a statisztikai kultúrát kívánja népszerűsíteni. A megmérettetésre két korosztályban jelentkezhetnek a 4 fős diákcsapatok. A 2+1 fordulós próbatétel dobogósai értékes nyereményben részesülnek, emellett korosztályonként az első két helyezett csapat az Eurostat által meghirdetett statisztikai verseny európai fordulójában is megmérettetheti magát 2022 tavaszán.

A KSH idén már nyolcadik alkalommal rendezi meg a középiskolások statisztikai csapatversenyét, amelyre 2021. október 18. és november 4. között lehet nevezni a www.ksh.hu/statwars weboldalon elérhető jelentkezési űrlap kitöltésével. A verseny ebben a tanévben „MAGYARORSZÁG SZÁMOKBAN: ISMERD MEG HAZÁNKAT A STATISZTIKÁN KERESZTÜL!” címmel kerül meghirdetésre, a fókuszban ezúttal a területi statisztika sokszínűsége áll.

A versenyben két korosztályban indulhatnak a középfokú oktatási intézmények 9–10., illetve 11. és annál magasabb évfolyamán tanuló diákok. A 4 fős csapatok játékos feladatokon keresztül mérik össze statisztikai tudásukat, ismereteiket. A verseny három fordulóból áll. Az első két, online forduló összesített eredményei alapján juthatnak a csapatok a döntőbe, amelyre 2022. február 17-én kerül sor. A 9–10. évfolyamosok közül tíz, a 11. és annál magasabb évfolyamosok közül hat csapat jut a fináléba.

A verseny ütemezése:
Első forduló: 2021. november 8. – november 16.
Második forduló: 2021. december 1. – december 15.
Döntő: 2022. február 17.

A versennyel kapcsolatos további információk a www.ksh.hu/statwars weboldalon érhetők el, esetleges kérdéseket a statwars@ksh.hu e-mailcímre várják a szervezők.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 19:13:00
Ha Önnek van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és részt kíván venni a NAV április hónapban tervezett kutyavásárán, akkor 2023. április 12-ig küldjön előzetes ajánlatot!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS