Digitális pénzügyi szolgáltatások, amelyekkel nyugodtabbá tehetjük a nyaralást

2021. 08. 16., 11:00

A határok fokozatos megnyitása az elmúlt hónapokban új lendületet adott az európai utazási kedvnek és egyre többen indulnak útnak a nyári csúcsidőszakban. Az általános optimizmus ellenére egy utazás során a jelenlegi időszakban a megszokottnál több váratlan helyzet adódhat, ezért érdemes megismerkedni azokkal a pénzügyi megoldásokkal, amelyek segítségével nem csak megkímélhetjük magunkat a felesleges kiadásoktól, de az anyagi kockázatokat is jelentősen csökkenthetjük.

A nyári csúcshónapokban az európai utazási kedvnek új lendületet adott a korlátozások fokozatos enyhítése és a tömeges oltások felgyorsítása. A uniós statisztikák szerint 2021 második felében a lakosság 51 százaléka tervezi eltölteni szabadságát egy másik európai országban, valamint további 36 százalék belföldön fog utazni.

Az utazási kedv növekedése Magyarországon is érzékelhető, idén a lakosság 71,7 százaléka tervez üdülést, ezen belül 10,7 százalék külföldre, 40,2 százalék belföldre, 20,8 százalék pedig külföldre és belföldre is utazna.

Az utazóknak ugyanakkor számolniuk kell azzal, hogy bizonyos szolgáltatások csak korlátozottan vehetők igénybe, illetve, hogy bizonyos körülmények közvetlenül az utazás előtt, vagy akár útközben is keresztülhúzhatják számításaikat. Az utazási irodák ennek megfelelően számos olyan megoldást vezettek be, amelyek lehetővé teszik az utazás átfoglalását, vagy a befizetett összeg másik utazáshoz való felhasználását, de az anyagi kockázatok és a felesleges kiadások csökkentéséhez a legújabb digitális fizetési szolgáltatások is számos megoldást kínálnak.

Pénzvisszafizetési garancia előre kifizetett szolgáltatások esetében

Bizonyos váratlan helyzetekben nemcsak az utazási irodák biztosítékaira számíthatunk, hanem egyes pénzügyi szolgáltatások is tartalmaznak olyan fogyasztóvédelmi elemeket, amelyek segítségével könnyebben visszakaphatjuk pénzünket. Ilyen például az európai piacon tavaly év végén indult Zen.com digitális fizetési szolgáltató ZEN Care szolgáltatása. 

Amennyiben a ZEN Mastercard több pénznemű kártyával fizetett tétellel valamilyen probléma adódik, a kártya tulajdonosa azonnali segítséget és támogatást kap a kifizetett összeg visszaigénylésének folyamatában. A szolgáltatás segítségével nem csak gyorsabban, de kényelmesebben is juthatunk a pénzünkhöz, mivel a vállalat az ügyintézéssel járó formaságokat is átvállalja.

Az ilyen típusú szolgáltatások hasznosak lehetnek, ha a szálloda, vagy egy különdíjas helyszíni kirándulás színvonala eltér az ajánlatban bemutatottaktól.

Az utazásra való felkészülés során igénybe vehető kedvezmények

Egy jó pénzgazdálkodási alkalmazás ma már nemcsak azzal könnyítheti meg az életünket, hogy gyors és könnyű hozzáférést biztosít a számlaegyenlegünkhöz, de számos egyéb módon is segíthet, hogy megkíméljen bennünket a felesleges kiadásoktól. Például közvetlenül a nyaralás előtt a költségek gyakran megsokszorozódnak, mert egy új cipőre vagy sátorra van szükségünk, esetleg a helyszínen tervezünk autót bérelni. Ilyenkor érdemes az egyes fizetési alkalmazások által kínált cashback kedvezményeket igénybe venni.

A Zen.com alkalmazásában például több mint 40 online áruház (Booking.com, Rentalcars.com, Ecipo.hu) ajánlatai között válogathatunk úgy, hogy a vásárlás után a cashback kedvezmény összegét azonnal visszakapjuk számlánkra.

Valutaváltásnál és ATM-ből való pénzfelvételnél figyeljen a jutalékokra!

„A nyaralás számos olyan költséggel járhat, amire otthon nem feltétlenül készülünk fel. Ilyen például a pénznemek átváltásáért és az ATM-ekből való pénzfelvételekért felszámított jutalék. Ezért érdemes beszerezni egy olyan kártyát, mint a ZEN Mastercard, amely nem számít fel jutalékot devizában történő fizetéskor vagy bankautomatából történő kivételkor. A kártya használata Zen Platinum előfizetéssel lehetővé teszi, hogy bárhol a világon díjmentesen fizethessen a 30 legfontosabb valutában, valamint 700 euróig ugyancsak díjmentes az ATM-ből történő készpénzfelvétel” – mondja Michał Bogusławski, a Zen.com kereskedelmi igazgatója.

A jelenlegi járványhelyzetben sokan szervezik utazásaikat az utolsó pillanatban és bizonyos körülmények közvetlenül az utazás előtt vagy útközben is keresztülhúzhatják számításainkat. Az álomszabadság nem az az idő, amikor további stresszre van szükségünk, ezért amikor külföldi nyaralást tervez, az egészségügyi kockázatok mellett, gondoljon az anyagiakra is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS