Új ellátási lánc igazgató a Praktikernél

2020. 02. 20., 10:00

Csorba Lászlót nevezték ki a 20 áruházzal rendelkező áruházlánc ellátási lánc igazgatójának. A szakember 23 éve van a logisztikai pályán. A Praktikerhez azért érkezett, hogy a dinamikusan fejlődő vállalat ellátási folyamatait optimalizálja, továbbfejlessze.

Február 1-től Csorba László irányítja a Praktiker logisztikai folyamatait. A Supply Chain Director pozíció korábban nem létezett a vállalatnál, azonban a kedvező piaci folyamatoknak köszönhetően olyan léptékben megnőtt a Praktiker áruházak, illetve a webshop forgalma, hogy az már a logisztikai terület továbbfejlesztését követelte meg.

Az új logisztikai igazgató fő feladata lesz az ellátási lánc optimalizálása, különös tekintettel a készletgazdálkodásra, illetve a logisztikai folyamatok fejlesztésére, alkalmazkodva a jövedelmezőségi célokhoz és a vevői igényekhez.

Egyelőre a piac híreiből tudom, hogy a Praktiker magyarországi története egy valódi sikersztori, amelyet ki lehet olvasni a táblázatokból, és emögött biztosan kiváló emberi teljesítmények állnak, amelyre lehet építeni. A Praktiker egy olyan fejlődési szintre érkezett, ahol az eladási számok mellett egyre fontosabb az ellátási lánc fenntarthatósága, hatásfoka – mondta Csorba László.

Az ellátási lánc igazgató hozzátette: – Vásárlói benyomásaim alapján a Praktiker mindig is törekedett arra, hogy vásárlóit minőségi termékekkel, minőségi módon szolgálja ki és ezt kell támogatnia a logisztikai folyamatoknak is. Korábbi munkahelyeim sosem csak egy állást jelentettek, hanem mindig fontos volt, hogy szívesen dolgozzak, szeressek nap mint nap bejárni. A Praktikernél konstruktív munkatársak és szép kihívások fogadtak, bízom abban, hogy tapasztalataim hozzásegítik a vállalatot a továbbfejlődéshez.

Csorba László kertészmérnökként diplomázott 1997-ben, majd 2001-ben közgazdász oklevelet szerzett. 23 éves pályafutása során 5 cégnél dolgozott. A gyártó Procter & Gamble-nél, a logisztikai DHL-nél, illetve a kereskedelmi szektorban az FMCG-s Metro és az ipari szektorban levő Brammer kötelékében. A Praktiker előtt a Magyar Posta logisztikai igazgatója volt.

Nős, két fia van. Hobbija a sport, szíve csücske mindig a vízilabda marad, amit régen játszott, ma pedig szívesen néz élőben is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS